Magazin Srbija

Filmsko hapšenje u Beogradu, pala banda otmičara: Od porodica otetih tražili 300.000 evra

Hapšenje Banjca iznuda
Foto: Screenshot / YouTube / Radio 021

Međunarodna banda otmičara razotkrivena je i pohapšena na teritoriji prestoniceu spektakularnoj akciji MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ekskluzivno saznaje Kurir.

Naime u otmici, koja prema rečima našeg sagovornika podseća na one iz američkih akcionih filmova, banda ucenjivača iz Iraka, Jordana i Srijie otela je 10. februara u Mladenovcu dvojicu sirijskih državljana i utamničila ih uiznajmljenoj kući u Mladenovcu.

Kako piše Kurir, otmičari su od porodica otetih muškara tražili otkup od 200.000 i 100.000 evra, upućujući im pretnje smrću putem video poziva mobilnim telefonom, sve vreme im držeći pištolje uperene u glavu.

– Do dolaska policije oteti ljudi su u kući bili držani u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama, a nogu plastičnim uzicama, dok su ih otmičari tukli drvenim palicama uz pretnje smrću ukoliko im se do 13. februara ne dostavi traženi otkup za njihovo oslobađanje – otkriva izvor.

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u tužilaštvu, sud im je odredio pritvor.

Otmičari se uspaničili, pa ubili devojčicu: Novi detalji smrti Vanje (14), glavni osumnjičeni u bekstvu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link