Magazin Srbija

Bogićević prodaje svoju polovinu Politike onome “ko prvi da para”

zgrada politike
Foto: UNS

Miroslav Bogićević izjavio je da prodaje svoj udeo – 50 odsto vlasništva u kompaniji “Politika novine i magazini” (PNM), objasnivši da ne može više da čeka i da će pola ove firme dobiti onaj “ko prvi da para”.

– Ko prvi da para, on će dobiti moj udeo od 50 odsto u ‘Politici’ i tu nema dileme. Ne mogu više da čekam – rekao je Bogićević za današnji list Nova.

Na pitanje ko su zainteresovani kupci i po kojoj ceni prodaje svoj udeo, nije hteo da govori, izuzev da to sve radi njegov advokat.

– Ne znam sve detalje, obavestiće me kad se vidimo. Znate, ja imam nanogvicu i ne mogu da idem na razgovore, a telefonom ne pričam – rekao je Bogićević.

miroslav-bogicevic
Miroslav Bogićević/Foto:Nemanja Jovanović

Na pitanje da li su se javila braća Rajić, koja su ranije kupila “Novosti”, on tvrdi da im se do sada nisu javljali.

– Bilo je tu dosta zainteresovanih. Javili su se iz inostranstva, iz Hrvatske, Austrije… Tražio sam od advokata da mi kaže šta je ozbiljna ponuda, to znači kakva je dinamika plaćanja, ništa drugo me ne interesuje. Samo me plaćanje zanima. Ja sam sve to mnogo platio, i ‘Novosti’, i ‘Politiku’, i novosadski ‘Dnevnik’. Sve sam platio 50 miliona evra – naveo je Bogićević.

Preostalih 50 odsto akcija PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije “Politika a.d.”, u kojoj je država vlasnik 90 odsto akcija, piše list Nova.

Podsetimo, Bogićević, koji je uhapšen u novembru 2014, tereti se da je preko prijatelja i rođaka otvarao preduzeća koja su od Privredne banke uzimala kredite jer “Farmakom” nije mogao da dobije kredit zbog prezaduženosti, potom su novac prebacivali njemu, a on ih nikad nije vratio.

Miroslav Bogićević optužen je da je oštetio državnu Privrednu banku za 30 miliona evra kredita koje je njegova firma podigla, ali nije vratila.

Prema informacijama do kojih je došao Danas, Siniša Mali i Ivica Kojić organizovali u Ministarstvu finansija sastanak sa bankarima kako bi ih ubedili da ne blokiraju Farmakom.

Siniša Mali: Verujem u svoj doktorski rad i ne priznajem političku odluku

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link