Magazin

Kako je Boba Živojinović minirao Noleta i napravio mu pakao od života

nole-boba
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Srđan Đoković opisao je trnoviti put Novaka Đokovića do zvezda, jer je malo nedostajalo da ne bude finansiran. Đoković senior opisao je anegdotu iz 1999. godine, kada je došlo do finansijskih problema. Srđan Đoković tražio je nekog ko bi investirao u Novaka, stupio je i u kontakt sa Bobom Živojinovićem.

Na pitanje voditelja: „koliko ih je usporila rečenica, kada je neko iz našeg okruženja rekao da je Novaka takav i da ima oca koji je lud“, Srđan je opisao šta se desilo.

„Ne želim da krijem, ja sam o tome stalno govorio. Prestao sam o tome da govorim, ali kada si me već pitao ko je, to je naš proslavljeni teniser, Slobodan Boba Živojinović. Novak je bio u kampu kod Nikole Pilića i taj kamp je koštao mnogo u to vreme, nekoliko hiljada maraka koje mi nismo imali. Nismo mogli da zaradimo od svog posla, koji smo imali. Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, pa sam povezao Nikolu Pilića sa njim. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika te kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi.“

Srđan je naveo i kako je sve izgledalo.

„Novak je tada imao 14, već je bio prvak Evrope, u dublu, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama. Objasnio mu je da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač i Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo, da će ga svakako podržati i da će stati iza njegovog boravka u akademiji. Nikola se vratio u Minhen i onda mi to ispričao, a ja sam bio presrećan, kao i čitava porodica“.

Noletov otac objasnio je kako je došlo do problema…

„Nakon nekoliko dana me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka.

To mu je odgovorio zato što ga je ovaj pitao odakle sada Novak, kada sam ti dao nekoliko stotina hiljada maraka da napraviš klub u Beogradu, pošto je on uzeo četiri najtalentovanija klinca, među kojima nije bio Novak, a onda je on izgovorio to što je izgovorio i naredne tri godine nam napravio pakao od života“, poručio je Srđan Đoković.

Izvor: Nova.rs

Đoković upao kod belgijskih gimnastičarki na trening i napravio spektakl

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
776 Shares
776 Shares
Share via
Copy link