Magazin Srbija

Mariniki Tepić botovi blokirali Tviter usred protesta

1623706260-marinika-tepic-a
Foto: Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

SNS botovi jesu svuda osim tamo gde su trebali da budu danas u 14 časova – a to je na protestima i blokadama saobraćajnica. Oni se bave drugim zadacima, da izokrenu istinu. Nazire li se već koja grupacija je Mariniki Tepić “prijavljivala” Tviter nalog da bi on bio blokiran? Moguće, evo i zašto.

Marinika Tepić je u ovom trenutku najistaknutija opoziciona političarka u Srbiji. To je jasno i vladajućoj sviti okupljenoj oko SNS-a, koju čine ponajviše preletači, konvertiti, koje uopšte nije briga ni za narod ni za Srbiju, niti za “obožavanog” trenutnog predsednika Aleksandra Vučića.

I od mladog ušlihtanog kadra, “SNS akademaca”, koji pokušavaju da se nametnu i dobiju neku funkciju ne bi li ostvarili svoje sitne interese – on je “obožavan” samo po svojim manipulativnim sposobnostima i obmanama građana svoje zemlje. Te obmane, ruku na srce, sprovodi skoro pa savršeno.

Zašto baš Marinika usred protesta?

Takvim obmanama predsednik Vučić je savršeno zaleđe za sve što se dešava u pozadini a svedoci smo da sve više skandaloznih afera isplivava na površinu. “Pandorina kutija” je počela da se otvara, stvari svakim danom po vladajući režim bivaju gore.

Kako u Srbiji kriminal zvanično ne postoji, tako će na kraju isti ti konvertiti bez ikakvog srama ponovo pokušati da presvuku uniformu i stanu u prve redove možda baš Marinike Tepić.

Otkud baš Marinika Tepić?

Aleksandar Vučić je uplašen zbog 130.000 ljudi koji su izašli na ulice protiv spornih zakona i Rio Tinta. SNS i cela vlast je preplašena – jer je narod ustao, a to je jedino od čega je vladajući režim i strahovao. Zbog toga – u fokusu predsednika, kao najveća opoziciona pretnja izdvaja se Marinika Tepić.

Ravnog političkog takmaca i političku pretnju Vučić vidi jedino u Tepićevoj, jer je daleko od afera kao pomenuti kružok okupljen oko predsednikove kompromitovane elite srpskih državnika i bastiona vlasti – bar za sada.

Najednom, u medijima se pojavljuje vest kako je Mariniki Tepić blokiran Tviter profil zbog mnoštva “prijava” nakon što je objavila fotografije za koje je rekla – da se jasno vidi da “novinari” raznih medija dobijaju naredbe za „izveštavanje“ o demonstracijama iz jednog kontrolnog centra.

Na tom potezu se jasno vidi paralela – 4. decembra širom Srbije na ulicama je 130.000 ljudi, a Marinika Tepić iste subote objavljuje “sporni” tvit gde se najjasnije vidi medijska manipulacija vlasti i obmana naroda. Nije li ujedno i politička pretnja, a takođe pretnja i po režimsko-poslušničke medije koji će ponovo izvestiti da je u Beogradu i danas bilo manje od 20 ljudi?

U kontekstu politike, vlast je učinila sve da protesti tobože ne budu upotrebljeni u političke svrhe, iako ih predsednik Vučić i režimski mediji koriste baš za tu namenu.

Dakle, „Đilasovi plaćenici“ se blate, a Mariniki Tepić se oduzima mogućnost da politički deluje, što je njen posao – da se bavi politikom.

Pritom, već joj je onemogućeno da gostuje na većini televizija sa nacionalnom frekvencijom, dok predsednik živi na malim ekranima.

Naravno da protesti jesu i političko sredstvo. Oni to i treba da budu, ali demokratija u Srbiji je umrla pre nego što je i došla. No, uplašeni predsednik kao mastermajnd manipulacija i obmanjivanja putem medija, ponovo je pokušao da postane „heroj nacije“ najavljivanjem povlačenja dva sporna zakona.

„Izašao“ je u susret građanima, dok u Srbiji imamo jednopartijski parlament – koji će i ako se dva sporna zakona izuzmu, doneti sijaset još pogubnijih. Čak ni fenomenološki ne može da se objasni – kako je moguće da u vladavini demokratije, najsnažnijoj Srbiji u istoriji, državi koja je pravo čudo Evrope, doslovno svi u parlamentu podižu ruke kako je predsednik mislio da treba?

No, isto tako demokratski, Marinika Tepić „odjednom“ biva potpuno lišena mogućnosti da i ove subote aktivno, putem društvenih mreža ukaže na mahinacije vlasti.

Demokratski predsednik cenzuriše i Tviter

Dakle, centar je lociran. To je izvršna vlast, zapravo Vučić. U kontekstu Marinike Tepić, vlast je kao najveću političku pretnju doslovno “odseca”, prelazeći i na polje društvenih mreža. Čak i da predsednik nije direktno dirigovao blokiranju njenog Tviter naloga, šablon, obrazac koji je stvorio među svojim poslušnicima se ne menja.

SNS botovi su svuda. Naivno je misliti, čak i kao građanin, a kamoli političar, da je Mariniki Tepić Tviter nalog blokiran slučajno, dan pre današnjih demonstracija. Nije trebalo mnogo vode da proteče Jadrom da SNS mašinerija preduzme „potrebne radnje“. A ako se ovo dogodilo slučajno – zašto se to isto nije nikad dogodilo predsedniku Vučiću ili nekom od naprednjaka u ovom trenutku?

Sramota je to za „političare“ koji pričaju o fer „utakmici“. Politika je veština upravljanja državom, uz poverenje građana o kojima se brine, bar u uređenju na koji SNS-ovci kažu da je zastupljena u Srbiji. A sve što gospodin, trenutni predsednik ne radi i ne ume.

Treba ukazati da i on, SNS horda, poslušnici, botovi, građevinske hijene i kompanije koje bi da mešetare i rovare Srbijom – zajedno čine celu „mašineriju“ koja orkestrirano obmanjuje građane i „guši“ svaku moguću pretnju po njihovu „demokratsku“ vlast.

Suštinski, to rade samo da bi – vladali i opstali na vlasti. Zapravo, zloupotrebili vlast. A najveća pretnja Vučiću je, posle građana na ulicama, Marinika Tepić.

Gospodin predsednik uz sve olakšice koje mu pružaju režimski mediji, punih 10 godina ima brisan prostor da stvari predstavlja kako on hoće. Naprednjacima ni manipulacije, obmanjivanje, medijski mrak, cenzura, nisu dovoljne – jer su apetiti predatora nezasiti. I rastu. Zato SNS botovi i oni koji se tako osećaju jesu svuda, osim tamo gde su danas trebali da budu u 14 časova – a to je na demonstracijama protiv uništenja zemlje Srbije.

Savo, dođi na proteste u 5 do dva

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link