Koronavirus Srbija

Svih 109 štićenika u Domu za ometene u razvoju pozitivno na koronavirus

Broj obolelih u Topličkog okrugu u poslednja 24 časa povećao se na ukupno 117 inficiranih osoba u sve četiri opštine Topličkog okruga, ne računajući korisnike i zaposlene u Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca, gde su rezultati 109 testiranih osoba-pozitvini.

Kako pišu “Novosti”, od osmog aprila do sada u ovoj opštini uzorkovano je 145 briseva od kojih je 109 u ovoj ustanovi za smeštaj ometenih u razvoju pri čemu su svi testovi pozitivni.

Iako u kriznom štabu ove opštine ističu da je u poslednja 24 časa na području opštine 20 novoobolelih slučajeva što sa prethodnih 13 iznosi 33 , upitani za situaciju u Domu za osobe ometene u razvoju ističu da ustanova radi, da su štićenici u izolaciji, kao i da će prvobitni testovi koji su pokazali da su svi zaposleni i štićenici inficirani biti ponovljeni.

– Svi štićenici su izolovani i pod lekarskom su kontrolom, a očekujemo ponovno testiranje – izjavili su “Novostima” iz Kriznog štaba blačke opštine.

Svakako i pre informacije o novim rezultatima, opština Blace je bila potencijalno najveće žarište korona virusa u Topličkom okrugu. Među zaraženima je i devet radnika Doma zdravlja.

Dom odraslih ometenih u razvoju sutra će obići epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević i Branislav Tiodorović nakon čega će dati predloge za izlazak iz krize, kaže za RTS načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović.

Prema zvaničnim podacima, u Topličkom okrugu korona virusom je zaraženo 117 osoba, najviše u opštini Prokuplje 52, u Kuršumliji 29, a u Žitorađi tri osobe.

Presek situacije: Danas je tačno mesec dana vanrednog stanja u Srbiji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
55 Shares
Share via
Copy link