Svet

Bivši direktor ubio 4 koze iz zoo vrta i poslužio ih na zabavi

koze
Foto: Shutterstock

Bivši direktor zoološkog vrta na jugu Meksika našao se u centru skandala, jer je optužen da je ubio četiri patuljaste koze tog zoo vrta i potom ih poslužio kao hranu na novogodišnjoj zabavi, saopštile su lokalne vlasti.

Taj skandal nije jedini koji se pripisuje Hozeu Rubenu Navi, koji je takođe optužen za trgovinu životinjama.

– Četiri životinje su ubijene u prostorijama zoološkog vrta, a servirane su kao hrana na novogodišnjoj zabavi, rekao je Fernando Ruiz Gutijerez, direktor u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, okrivljujući tadašnjeg direktora zoološkog vrta, prenosi N1.

– To je dovelo u opasnost zdravlje ljudi koji su ih jeli, jer ove životinje nisu bile pogodne za ljudsku ishranu, dodao je on, piše “El Periodico”.

Ruben Nava je smenjen sa mesta direktora lokalnog zoološkog vrta u mestu Ćilpansingo 12. januara nakon što je jedan jelen uginuo u okolnostima koje se još istražuju. Međutim, vlasti su saopštile da su neke životinje u zoološkom vrtu navodno prodate, zaklane ili pojedene po naređenju bivšeg direktora. Neke od njih koje su navodno prodate bile su jeleni i krave, ali ne postoji evidencija o tome.

Prema podacima Odeljenja za zaštitu životne sredine, bivši direktor takođe je zebru navodno zamenio za neke alate potrebne za popravku u zoo vrtu, ali naknadna inspekcija nije pronašla nijedan od tih alata u prostorijama.

Meksiko već dugo ima problema sa ilegalnom kupovinom egzotičnih životinja od strane pojedinaca. Godinama je poznato da meksički trgovci drogom prave privatne zoološke vrtove u kojima ima lavova, tigrova i drugih divljih životinja.

Izvor: N1

Svinja ubila mesara dok je on pokušavao da ubije nju

50 Shares
Share via
Copy link