Magazin Svet

Bitkoin dostigao 28.000 dolara i teoretski postao 11. najveća kompanija na svetu

Bitkoin je, teoretski, 11. najveća kompanija na svetu ako se posmatra tržišna kapitalizacija. Iza njega se nalaze i neke od najvećih svetskih korporacija, piše Financial Express.

Cena bitkoina je za vikend prvi put prešla prag od 27.000 dolara, a samo par sati kasnije je dostigla i 28.000, prenosi Blic.

Trenutno se najpopularnija kriptovaluta trguje po ceni od oko 26.700 dolara.

Bitkoin je sada najveći finansijski servis na svetu sa tržišnom kapitalizacijom od 508,97 milijardi dolara, koja je prevazišla i onu koju imaju neke od najvećih finansijskih i platnih institucija na svetu. Istina je da je teško porediti ove dve stvari, ali su čak i ove kompanije “veoma zainteresovane” za kripto valute.

Usred neverovatnog rasta bitkoina, generalni direktor Coinbase-a je ipak izdvojio vreme da upozori investitore da ulaganje u kripto valute sa sobom nosi nezanermaljiv rizik.

“Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko je važno da se shvati da ulaganje u kripto valute nije bez rizika. Pre svega, kripto je nestabilna klasa imovine — često više nego tradicionalni finansijski insturmenti na koje su investitori navikli. To znači da tržište može da krene u bilo kom smeru mnogo brže nego na berzama”, napisao je u kompanijskom blogu prošle nedelje, a prenosi Startit.

Mali objašnjava Palmi šta je bitkoin, a Ivica poziva Vulina da hapsi nelegalne novčiće

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
23 Shares
Share via
Copy link