Koronavirus Svet

Koliko se može zaraditi vakcinisanjem? 5 srećnika dobiće po milion dolara

vakcina
Foto: Ilustracija/Anadolu Agency

Američka savezna država Ohajo nagradiće sa po milion dolara pet osoba koje prime vakcinu protiv koronavirusa, u okviru lutrije koja je pokrenuta kako bi se prevazišao slab odziv građana.

Guverner Mike Devine najavio je da će izvlačenje dobitnika biti organizovano jednom nedeljno, a prvo izvlačenje zakazano je za 26. maj.

Istakao je da u lutriji mogu da učestvuju samo punoletni građani, a osobe mlađe od 18 godina će imati priliku da osvoje pune školarine za državni fakultet Ohajo.

Nagrade će biti isplaćivane iz sredstava za borbu protiv koronavirusa savezne vlade, prenodi N1.

SAD je vodeći u svetu po broju vakcinisanih osoba protiv kovida-19, budući da je tu vakcinu primilo 58,7 posto stanovništva. Ipak, borba da se što veći broj ljudi imunizuje traje i dalje.

Bolje 3 crvene u ruci nego milion dolara na grani?

Ovaj drastičan primer iz Ohaja ipak nije za Srbiju ništa neobično. Nagrade za vakcinaciju uspostavljene su još pre par nedelja jedino što su iznosi daleko manji.

Svaki stanovnik Srbije koji se bude vakcinisao do kraja maja meseca u junu će na račun dobiti 3.000 dinara kao znak zahvalnosti države. Za ovaj novac neće biti neophodno prijavljivanje, već će se on automatski isplaćivati vakcinisanim građanima.

– Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i da pozovemo druge da se priključe. Odlučili smo da dodelimo dodatnu finansijsku pomoć onima koji su se vakcinisali – rekao je predsednik Srbije.

Vučič nagrađuje vakcinisane- 3 iljade za gospođu, 3 za gospodina

OGLAS

PARTNERI SAJTA


35 Shares
Share via
Copy link