Magazin

Srbljanovićka se ‘izvinila’ Bojani Novaković što nije uz one ‘koji jedu kajmak i šibaju radžu’ pred skupštinom

bojana-novakovic-srbljanovic
Kombo/Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Holivudska glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković koja već danima, zajedno sa meštanima Gornjih Nedeljica, Jadra i Loznice, kampuje ispred Predsedništva Srbije tražeći trajnu zabranu eksploatacije litijuma i bora, žestoko je reagovala na komentare dramske spisateljice i redovne profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Biljane Srbljanović koja nije podržala to okupljanje, poručivši joj da “širi lažnu propagandu”.

Biljana Srbljanović je na društvenim mrežama prokomentarisala da nikada ne bi podržala, kako kaže, „ekipu iz šatora, bez maske, koji smatraju da su antivakseri ok“.

„Izvinjavam se holivudskoj glumici što nisam ispunila njena očekivanja i zastupala interese organizacija kojima ona veruje, a koji jedu kajmak i šibaju radžu pred skupštinom, uz opanak i priču o ‘vakcinalnom identitetu’“, napisla je Srbljanović na svom Fejsbuk profilu, prenosi Nova.rs.

izvinjavam se holivudskoj glumici što nisam ispunila njena očekivanja i zastupala interese organizacija kojima ona…

Posted by Biljana Keller on Saturday, February 12, 2022

“Moj problem sa njima je upravo isti onaj kao i sa Vučićem – tiče se ratova, Srebrenice, Kosova i bujanja ekstremizma. Razumem da to što govorim decenijama nije popularno ni previše važno, ali je moje uverenje od kog ne odustajem. Također, ne bih podržala ekipu iz šatora bez maske, što smatraju da su antivakseri ok, a Kosovo srce Srbije, jer je to najlakše i najpogubnije. Podržiš populistički projekat sa nulom odgovornosti i posle uvatiš let za odavde a put bilo gde. Hajde u sto Vučićevih jura da ovi, za koje me žena kritikuje što ih ne podržavam, ulaze u budući parlament, kao i u saradnju sa vlašću. Samo što će posle svi da budu iznenađeni i mnogo razočarani, kao i uvek. Kolegijalni pozdrav”, napisala je Biljana Srbljanović.

Povodom njenih komentara i opaski reagovala je glumica Bojana Novaković.

“Biljana nemoj da mi se izvinjavaš već ne širi lažnu propagandu. Ako se protiviš @avucic onda ne koristi njegove tehnike manipulacije. Naše maske su isto i oružije. Naši naučnici i meštani u prvom planu. Pročitaj radove čuvenih stručnjaka Dragane Đorđevic i Ratka Ristića”, napisla je Novaković i dodala:

“Pošto očigledno nisi informisana, ja ne stojim uz te organizacije, ja sam DEO organizacije. Sve za šta optužuješ ‘njih’ optužuj slobodno mene pošto zajedno koordinišemo. Umesto da pitanja koje postavljaš budu deo diskusije, ti uveličavaš sebe kao pojedinca i ne otvaraš temu.

Dođi ovde da se upoznaš sa nama i sa tim ljudima koje definišeš po svemu osim onome što je njihova ključna uloga – odbrana prirode i životne sredine. Spusti loptu i telefon i dođi da se vidimo uživo”, napisala je na Tviteru Bojana Novaković.

 

Ekološki aktivisti sprečeni da istaknu transparente protiv Rio Tinta (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
417 Shares
417 Shares
Share via
Copy link