Beograd Magazin

Ekološki aktivisti sprečeni da istaknu transparente protiv Rio Tinta (VIDEO)

printskrin-bojana-novakovic
Printscreen/Instagram/mars_sa_drine

Grupa ljudi pokušala je da spreči ekološke aktiviste  da istaknu transparent protiv kompanije „Rio Tinto“ na Forumu pčelara u Beogradu.

Tim ispred incijative „Marš sa Drine“ zajedno sa pčelarom Vladanom Jakovljevićem iz doline Jadra, Ksenijom Milićević iz organizacije „Eko brigada Jagodina“, Biljanom Stojković iz „Skupštine slobodne Srbije“ i glumicom Bojanom Novaković danas su na Formu pčelara koji se održavao u Beogradu, istakli transparente protiv kompanije „Rio Tinto“, kao znak podrške organizaciji „Znamo da ne damo“.

Međutim, prišla im je grupa civila i bez pravne dozvole pokušala da ih spreči u njihovoj nameri – navode u objavi na Instagram stranici „Marš sa Drine“.

Nakon toga, aktivisti su ipak prisutnima pčelarima podelili flajere sa upozorenjima na posledice planiranih rudnika u Srbiji. Hiljade prisutnih ih je rado dočekalo i zahvalilo im se na hrabrosti, ističu iz pomenute organizacije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marš Sa Drine (@mars_sa_drine)

Podsetimo, podršku aktivistima koji drugi dan kampuju ispred zgrade Predsedništva, svojim prisustvom i zalaganjem pružila je i holivudska glumica Bojana Novaković.

Savo Manojlović kampuje ispred Predsedništva i razmišlja da prijavi nestanak komšije Vučića

52 Shares
Share via
Copy link