Balkan Magazin

Kakva je sudbina bika Joze koji je pobegao iz klanice i 15 dana se skrivao po šumama

Nakon dvonedeljne potrage uhvaćen je beli bik Joza koji je je 24. novembra pobegao pri istovaru iz kamiona u fabrici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada. Iz Mesoprerade kažu kako je ta, sada već legenda slatinskoga kraja u Hrvatskoj, pre dva dana locirana, a potom i uhvaćena u šumovitom rubnom delu Slatine.

U potrazi, na čelu sa radnikom Mesoprerade, inače lovcem, a ujedno i pobednikom RTL-ove emisije Superpar, Gordonom Turkom, učestvovali su policija, Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačko udruženje Jelen (Nova Bukovica).

Bik je, tvrde iz Mesoprerade, nepovređen i, iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smešten na obližnju farmu u Lasićima, gde je zbrinut i gde mu je pružena sva potrebna nega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno.

Beg koji je skrenuo pažnju javnosti na ovu životinju i očigledno je sačuvao od sudbine drugih bikova u klanici.

– S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti – kažu iz Mesoprerade, a prenosi Večernji list.

– Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio – rekao je predsednik uprave Mesoprerade Slavko Mađarić.

Dodao je da se kompanija zahvaljuje svima koji su učestvovali u potrazi, ali i svima koji su se ponudili da udome ovog hrabrog belog bika – sada već legendu – za kojeg veruju da će ga slatinski kraj još dugo pamtiti.

Budimo ovaj majmun: Životinje postaju prepametne za zatočeništvo (VIDEO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


44 Shares
Share via
Copy link