Magazin Srbija

Svinja 2 meseca teroriše kragujevačko selo, nasrće na decu i upada u dvorišta

svinja
Foto: printscreen

Prigradsko kragujevačko naselje Ilićevo već više od dva meseca bori se sa neobičnom pošasti. Naime, jedva svinja, napuštena, bolesna i evidentno gladna, luta selom. Prijavljeno je da svinja napada decu koja idu u obližnju školu, ali ne preza ni od odraslih.

Građani su se nebrojano puta žalili nadležnima, ali niko do sada nije reagovao.

„Hajduk svinja“, kako su je nazvali, najviše vremena provodi u ulici Dragomira Ostojića. Upada i pravi haos po okolnim dvorištima. Izleće na ulicu, juri decu, tvrde meštani.

Penzioner Zoran Stanković u razgovoru za portal „Ucentar“ kaže da vodi borbu sa svinjom od polovine novembra.

– Njen vlasnik je umro i od tada niko o njoj ne brine. Njegova žena je ostala sama i nije sposobna da je čuva, sin radi u inostranstvu. Puštena je i slobodno luta. Gladna je, i onda po celi dan traži hranu, rije i prekopava dvorišta. Kada vidi decu koja idu u školu udaljenu pedesetak metara odavde, istrčava na asfalt i juri… Misli da je u rančevima i kesama hrana… U strahu smo, jer je obolela, a i agresivna. Išao sam više puta u Mesnu zajednicu i prijavio šta se dešava, ali ništa niko nije preduzeo, kaže Zoran Stanković.

Njegovo dvorište je prekopano, okolne bašte su uništene. Svinja danju traži hranu kako zna i ume. Noću se zavlači gde stigne, uglavnom u napuštena dvorišta, i tu spava. I Biljana Milutinović je uplašena od napuštene životinje.

-Raskopala mi je dvorište. Ta svinja me je nekoliko puta napala, jurila me. Nisam zdrava, u penziji sam, mogu da padnem svakog trenutka. Životinja je bolesna, krvari svuda. Plašimo se da nam ne prenese neku zarazu. Žalila sam se svuda, uzalud, kaže Biljana Milutinović.

Ljudi koji silom prilika žive gde i ova ostavljena svinja kažu da im je žao nesretne životinje. Nadaju se da će da reaguju službe koje su nadležne i da reše problem, pre nego što se neko zarazi ili strada.

Veprovi napali Šakiru i sina Milana, oteli joj torbu i pobegli sa plenom

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link