Magazin

Bivši olimpijac izazvao buru, optužio Novaka za doping: “Treba da bude suspendovan, nisu ga slučajno izabrali”

novak
Foto: Quinn Rooney/Getty Images

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je doživeo neprijatnost pred meč sa Kameronom Norijem u Dejvis kupu.

Novaka su, što je prilično netipično i ne radi se često, želeli da testiraju na nedozvoljene supastance neposredno pred početak meča, zbog čega se on usprotivio.

Naravno, zbog toga ovih dana trpi žestoke kritike iz sveta sporta, a sada se oglasio i bivši francuski biciklista Mark Madio koji smatra da bi Novak trebalo da bude suspendovan jer je odbio kompletno testiranje, prenosi Kurir.

– Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku – rekao je Đoković posle meča sa Norijem u četvrtfinalu.

Madio kaže da niko nema pravo da odbije testiranje, te ističe da postoje dve vrste testiranja, pre i posle meča.

– Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo – rekao je Madio gostujući na “RMC” radiju i dodao:

– U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Narealno je da je upozoren. To više nije nasumična provera.

Najslađi video iz Torina: Stefan i Tara imitiraju Novaka nakon nove titule (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link