Vesti

Agenti BIA istražuju odakle cure informacije iz Telekoma, rukovodstvo ide i na poligraf

Agenti Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) svakodnevno već nedelju dana borave u prostorijama Telekoma, pokušavajući da saznaju odakle cure informacije u javnost o dogovoru između Telekoma i Telenora-a, pišu mediji.

Po ovim saznanima, agenti BIA su unajmili jednu privatnu firmu čiji je zadatak da ako treba i poligrafskim testiranjem rukovodilaca dođu do informacija koje ih zanimaju.

Anonimni izvor portala Nova.rs kaže da je ovo „vid pritiska na svakog rukovodioca u Telekomu, kako bi se otkrilo na koji način su iz Telekoma izašle informacije sa sednice Izvršnog odbora održane 1. decembra prošle godine“.

Plan da se Telekom udruži sa Telenorom, češkog tajkuna Petra Kelnera, kako bi smanjio učešće SBB-a na tržištu ispod 30 odsto, prvi je objavio N1. Na ovaj način smatraju u Telekomu, onemogućili bi finansiranje medija poput N1, Nove S, Sport Kluba.

I dok se vlast javno zaklinje u evropske vrednosti, na sve načine pokušava da spreči postojanje slobodnih medija, ovog puta preko uništavanja privatne kompanije, piše Nova.rs.

Vlasnik Telenora je medijski tajkun blizak Kini i upravo je na tacni poslužio „pečen“ SBB u Telekom sosu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

27 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap