Magazin

Telekom kupio Mitrovićev Globaltel, ali i sve njegove dugove, cena ostaje misterija

zeljko-mitrovic_050919_ras-
Foto:Goran Srdanov

Telekom će kupovinom Globaltela postati vlasnik imovine Globaltela u vrednosti od 146,8 miliona dinara (1,3 miliona evra) koliko je ona vredela na kraju juna 2023. godine, ali i svih dugova u iznosu od 96,8 miliona dinara (oko 825.000 evra), piše u Nacrtu ugovora o statusnoj promeni pripajanja.

U nacrtu ugovora se i dalje ne navodi cena po kojoj je Telekom kupio Globaltel.

Globaltel, koji je bio u vlasništvu kompanija „Pink Media Group“ i „Procescom“, će kada ga Telekom preuzme prestati da postoji.

Telekom kupovinom Globaltela postaje vlasnik celokupne njegove imovine, svih potraživanja, dozvola, odobrenja i drugih povlastica.

Sva uzajmna dugovanja između Telekoma i Globaltela se poništavaju, navodi se u nacrtu ugovora.

Prema izveštaju Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Globaltel je imao 1,1 odsto ukupnog broja aktivnih korisnika mobilnih usluga u Srbiji.

Podsetimo, početkom juna je generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić potvrdio da planiraju da kupe 100 odsto udela u kompaniji „Globaltel“, prenosi Nova ekonomija.

Tom prilikom je rekao i da je cena poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona evra.

Globaltel je osnovan 2015. godine. Do 2016. godine bio je u apsolutnom vlasništvu kompanije „Procescom“ i registrovan za računarsko programiranje.

Te, 2016. godine, u vlasništvo ulazi i Pink International Company Željka Mitrovića sa 55 odsto udela, a kompanija menja pretežnu delatnost u „bežične komunikacije“.

Željko Mitrović pravi televiziju sa veštačkom inteligencijom, predstavio voditeljku Srbijanku

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link