Magazin Putovanja

Bežali iz karantina i umalo poginuli kako bi dokazali da je Zemlja ravna

Dnevni list „Hafington post“ objavio je jednu uvrnutu priču o srednjovečnom paru iz Venecije, koji zastupa teoriju da je Zemlja ravna ploča.

Naime, ovo dvoje „ravnozemljaša“, ili kako ih u Italiji zovu „terapjatisti“, u piku karantinskih zaključavanja u toj zemlji i uprkos svim strogim zabranama kretanja, uspeli su da iz severne pokrajine Veneto stigne na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara.

Njihov cilj je bio ostrvo Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su verovali da se nalazi na kraju sveta.

Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.

Barka nije izdržala i dvoje turista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straža koja obično spasava migrante koji dolaze iz Afrike.

Neverovatne priče dvojice Novosađana mesecima zarobljenih u indijskom karantinu

Dvoje avanturista su zadržani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema „kraju Zemlje“, da bi dokazali da je ona ravna ploča.

„Smešna stvar je da su se na svom putu orijentisali koristeći busolu, instrument koji funkcioniše upravo zahvaljujući Zemljinoj magnetnoj sili, a što bi oni koji veruju da je zemlja ravna trebalo da negiraju“, priča lekar Salvatore Zakiki, koji radi u odeljenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obično se bavi migrantima.

Zahvaljući doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista završila je na stranicama dnevnog lista „Hafington post“.

Par je ponovo pokušao da pobegne, ali su završili u kući jednog mitomana, koji ih je držao zatvorene u strahu da je bolestan od Covida-19.

„Srećom to nije bilo tačno, Venecijanci su oslobođeni i vraćeni kući, ali nismo sigurni da su promenili svoje uverenje o obliku Zemlje“, kaže za novine lekar Zikiki, a prenosi 021.

Kolumbijski karteli vrše likvidaciju onih koji prekrše karantin

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link