Magazin Novi Sad

Teoretičar zavere zablistao objavom da su biciklistički portali u NS u stvari skeneri (FOTO)

biciklisti

Internet i društvene mreže su u poslednjih nekoliko godina postali idealni poligoni za širenje kojekakvih retrogradnih ideja i teorija zavere, koje plasiraju uglavnom slabije obrazovani ljudi, uprkos dokazanim naučnim činjenicama.

Tako neretko možemo pročitati tvrdnje poput onih da je zemlja ravna ploča ili da je trag koji avioni ostavljaju za sobom u stvari “zaprašivanje” raznim otrovima i koronom, a prosto je neverovatno koliko se istomišljenika za takve objave “zakači”.

Portali kao skeneri koje treba izbegavati

Najnoviji teoretičar zavere je jedan novosadski biciklista, koji smatra da su svetleći portali postavljeni širom biciklističkih staza u gradu, koji imaju na sebi digitalan časovnik, u stvari skeneri, koje treba izbegavati.

“Kad će ove “skenere” skloniti iznad biciklističkih staza?! Ja lično 20 m otprilike pre tih kao skenera stanem, obiđem ih, pa se vratim na biciklističku stazu! Meni liče na skenere, kakvi se koriste u svetu na ulazu u aerodrome, institucije itd.”, napisao je ovaj Novosađanin na Fejsbuku Novosadske biciklističke inicijative.

Portali kao skeneri
Foto: Screenshot / Twitter / fruska_gorica

 

“Skeniraju ga na čip iz vakcine, logično”

Novosadska novinarka je podelila ovaj post na Tviteru, uz opasku da su teoretičari zavere očito dostigli novi nivo, a sa njom su se složili i ostali korisnici ove društvene mreže, nizom duhovitih komentara.

“Skeniraju ga na čip iz vakcine, logično”, “Ja sam čuo da ako prođeš kroz taj portal sa svetlima on te pretvori u Beograđanina, a onaj sa satom u Rumljanina. A realno ko bi to poželeo”, Oftalmolog mi je nudio zaštitini sloj na naočarima za zaštitu od ‘elektromagnetnog zračenja'”, “Hoćeš da mu skenira glavu i nađe je praznu?”, “Jedva čekam pomračenje sunca pa da se takvi zavuku u podrume, kuće, stanove… Navuku zavese da bi spasili svoje jadne živote od “pojačanog zračenja sunca” u vreme pomračenja istog. Kao prošli put. Lepo izađem tada napolje i opet da osetim kako je divan život bez budala!”, “Kreten, nije čuo da samo treba da obmota glavu alu folijom i da nagazi na pedale”, glasili su neki od komentara tviteraša.

Metalni portal zapravo je dvostrani digitalni časovnik namenjen biciklistima. Pored brojčanika, na nekim portalima montiran je i kompresor sa potrebnom opremom za duvanje guma.

Inače, svetleći portali su postavljeni na biciklističkim stazama širom grada u sklopu projekta Evropske prestonice kulture, iako ta estetika metala i neona ponajmanje ima veze sa kulturom, a brojni Novosađani smatraju da ove konstrukcije dodatno ruže grad.

Izvor: Blic

Naplatna rampa, teleport: Čemu služe biciklistički portali u Novom Sadu?

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

49 Shares
Share via
Copy link