Beograd Magazin

Na “Beogradskim danima porodice” najavljen muzičar koji je preminuo 1982. godine

teolonius monk

Beogradski dani porodice su manifestacija koja traje od sredine aprila sve do 15. juna u raznim oblicima na različitim lokacijama u prestonici. A ovog petka, sudeći prema objavljenom programu, ugošćava i izvođače koji odavno nisu među nama.

Na zvaničnom Instagram profilu manifestacije Beogradski dani porodice, osvanuo je program za petak, 7. jun na kom se može videti da u džez i bluz zoni između ostalih večeras nastupa i Telonijus Mank.

To ništa ne bi bilo čudno da Telonijus Mank nije preminuo još 1982. godine, stoga je teško moguće da je on večeras zabavljao beogradsku publiku. Ovaj lapsus brzo je primećen i postao hit na društvenim mrežama:

dani porodice program
FOTO: Printscreen/Instagram

– Pošto ste bukirali Manka predlažem da sledeći put dovedete Džimija Hendriksa da zaokružite priču – samo je jedan od komentara.

Inače, Telonijus Mank (1917 – 1982) je bio američki džez pijanista. Deo je male i odabrane grupe muzičara koji su odgovorni za stvaranje nove vrste džeza, bi-bapa, u ranim četrdesetim godinama dvadesetog veka. Zahvaljujući posebnom načinu sviranja i kompozitorskom talentu postao je jedan od vođa u razvoju modernog džeza.

I tek da se podsetimo. Nije ovo prvi biser čelnih ljudi srpske prestonice. Naime, Beograd je prošle godine prvi put organizovao manifestaciju “Beogradski dani porodice 2023”, čiji je program objavljen upravo na sajtu prestonice. I sve bi to bilo u redu samo da u tom programu nije bilo neverovatnih pravopisnih grešaka, zbog čega se se građani na društvenim mrežama smejali gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

U programu pomenute manifestacije na tri mesta u pet redova umesto reči “studio”, napisano “studijo”. Reklo bi se da “centrala može jednom da pogreši, ne i sto puta”, tako da se to svakako ne može ubrajati kao lapsus, već je ovo čist plod neznanja.

Nažalost, protiv gluposti smo bespomoćni. Ni pričama tu se ništa ne da učiniti. U takvim slučajevima i budala postaje kritičar. Pri tome je glup, za razliku od nepismenog čoveka, sobom do kraja zadovoljan.

Izvor: Direktno

Šapić koncert Ramštajna reklamira kao deo „Beogradskih dana porodice“

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link