Beograd Magazin

Potegao nož na ekipu Hitne pomoći jer su tražili da stavi masku

hitna
Foto: Alo/M. Š./Ilustracija

Jedan pacijent u Beogradu nožem je napao medicinskog tehničara Hitne pomoći jer mu je rekao da stavi zaštitnu masku.

Nakon što je medicinski tehničar Hitne pomoći zatražio od pacijenta, koji je prethodno kašljao, da stavi zaštitnu masku, iznervirani muškarac je, kako se tvrdi, nasrnuo nožem na medicinskog tehničara. Na svu sreću, radnik Hitne pomoći uspeo je da izbegne ubod.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko 5 sati u Ulici despota Stefana.

– Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao – navela je Stefanovićeva.

Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kući toplomer.

– Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja – navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer „ko će pomagati građanima ako se razbole lekari“.

Protesti zbog kovid propusnica ispred domova lekara, Konu vikali da je Mengele

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

129 Shares
129 Shares
Share via
Copy link