Beograd Magazin

Otvaranje Malograđanke u Beogradu na vodi uz Čolu i novogodišnji vatromet od 250.000 €

h20 čola i vatromet
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno planira da takozvanu Kulu u Beogradu na vodi otvori za Novu godinu uz veliki vatromet čija bi cena iznosila vrtoglavih 250.000 evra, a otvaranje bi uveličao i nastup Zdravka Čolića sa za sada nepoznatom visinom honorara.

Dok narod živi u strahu od ekonomske krize, koja se najavljuje kao jedna od posledica pandemije, projekat koji je započeo uz smrt radnika obezbeđenja u Savamali, koga su usred noći lišili slobode anonimni kompletni idioti, u nazovi pravnoj državi, polako dobija finalnu glazuru.

Kula koja je već dobila i naziv Malograđanka, deo je projekta države i takozvanih „arapskih investitora“, ali su ugovori i vlasništvo skrivani od očiju javnosti iako je istina ko stoji iza svega jedan od prioriteta zbog priličnog protivljenja stručnih ljudi i građana izgradnji Beograda na vodi u samom centru starog dela prestonice.

Takozvani “arapski investitori” u zajedničku firmu u kojoj je država neposrednom, burazerskom pogodbom postala vlasnik sa samo 32%, uložili su do sada tričavih 43.5 miliona evra, a poslednja uplata bila je pre 5 godina – još 2016!

Završene su četiri zgrade, Residences, Vista, Parkview i Magnolia sa više od 870 stanova za koje će se svakako jednog dana saznati čiji su, a u izgradnji je još deset zgrada. Stanovi se prodaju za 2.500 pa do upućeni kažu i 10.000 evra/m2. Pri tome je gubitak kompanije u kojoj je suvlasnik država samo prošle godine iznosio zvaničnih 17.8 miliona evra. Po modelu Er Srbije krajem ove godine dolazi na naplatu i kredit koji je dao “arapski suvlasnik” od 25 miliona evra, otkriva Direktno.

Gubici se gomilaju, država nema dividende, neko izvlači milione evra, a Vučić slavi, verovatno zna i zašto – sa sve vatrometom za 250.000 evra i Zdravkom Čolićem pride! Građani nezainteresovani za javni interes očekuju se u velikom broju na proslavi uslaska u novu, još napredniju 2022. godinu.

Beograd na vodi u vodi do guše, “projekat veka” Arapima duguje 25 miliona evra

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

171 Shares
171 Shares
Share via
Copy link