Beograd Vesti

Radnici Beograda na vodi građevinski otpad bacaju direktno u Savu

bg h2o
Printscreen / Collage

Građevinski radnici zaposleni na izgradnji režimskog projekta od navodne državne važnosti, „Beograd na vodi“, usnimljeni su kako bez imalo savesti bacaju građevinski otpad direktno u reku Savu.

Ovaj video razbesneo je Beograđane koji se u ogromnom broju protive malograđanskom uticaju koji je naprednjački režim ostavio na glavni grad Srbije za vreme koliko je on poveren na čuvanje pre svega čoveku koji se zove Goran Vesić.

Snimak koji pokazuje bezobzirnost, nevaspitanje i olako shvatanje ekoloških problema koji su se nadvili nad Srbijom još teže pada jer se sve dešava na jednom od najvažnijih projekata koji je pokrenuo lično Aleksandar Vučić.

Beograd na vodi ima mnogo protivnika, od stručnih ljudi koji ukazuju na rizike i nedostatke jednog takvog građevinskog poduhvata, do onih kojima sa čisto estetske strane smeta izdizanje staklenih tornjeva usred starog dela grada, baš na mestu koje je predodređeno za sportsko-rekreativan sadržaj umesto stambeno-poslovnog kompleksa.

Na sve protivnike nadovezuje se i ovaj snimak i zagađenje reke Save koja bi trebala da bude čuvana poput relikvije i najvrednijeg simbola prestonice. Sava je međunarodna reka, te stoga odgovornost postoji i sa ovog aspekta, ali pre svega ona je naše čedo prema kome se očigledno odnosima sa najvećim prezirom.

Ne postoji objašnjenje niti izgovor koji može opravdati jedan ovakav varvarski čin. U Srbiji postoji ogroman broj divljih deponija koji su slika i prilika naše stvarnosti, a reke umesto izvore života neki od nas posmatraju kao protočne septičke jame koje odnose i kriju svu našu sramotu.

Ovo je nedopustivo i mora biti poslednje upozorenje da se kao društvo dozovemo pameti jer u suprotnom se zaista ne možemo nadati bilo čemu u skorijoj budućnosti.

Beograd na vodi u vodi do guše, “projekat veka” Arapima duguje 25 miliona evra

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


210 Shares
210 Shares
Share via
Copy link