Beograd Magazin

Beogradske igraonice postale simbol luksuza, za 2 sata rođendana traže 94.000 dinara

igraonica
Foto: Shutterstock

Beogradske igraonice za dečije rođendane postale su sinonim za luksuz i izazov za džepove roditelja, s obzirom na cene iznajmljivanja prostora. Za igraonicu u okviru opštine Rakovica iznajmljivanje ide i do neverovatne cifre od 94.000 dinara, ako želite all inclusive uslugu dva i po sata.

Očekivane troškove, koji uključuju prostor, animatore, dekoraciju i hranu, sve teže je uskladiti sa porodičnim budžetima.

Najjeftinija opcija zakupa jedne igraonice za proslavu rođendana na Novom Beogradu je 50.000 dinara, koja se povećava ukoliko imate više gostiju na 60.000, više od 70.000, pa sve do najskuplje, koja iznosi čak 80.000 dinara, uz određenu doplatu, ako broj zvanica premašuje 100.

Kao i za sve objekte, cene se razlikuju od igraonice do igraonice, ali nije nužna odrednica u kom delu grada se ona nalazi.

Tako, jedna igraonica u Rakovici nudi zakup prostora u trajanju od dva i po sata, animatore, osoblje, tanjire, escjag, pozivinice i tri besplatna igranja za slavljenika po ceni od 10.000 dinara, ukoliko je slavlje radnim danima, dok je vikendom 12.000 do četiri sata popodne, a nakon toga je 15.000 dinara.

Kod njih postoje i tri all inclusive usluge, od kojih je prva 490 evra, druga 630, a treća ide čak do 800 evra, odnosno 94.000 dinara.

Najskuplja usluga od 800 evra podrazumeva 40 odraslih i 20-25 dece, uz prostor u trajanju od dva i po sata, neograničeno piće za decu i odrasle, ketering za sve, tortu od 5 kg, vatromet, svećice, animatore za decu, osoblje, tanjire, escajg, tri besplatna igranja za slavljenika i crtanje po licu, koji je premium deo paketa.

Novinari su upitali jednu majku dvoje dece šta misli o cenama iznajmljivanja objekata koji su u ponudi:

– Meni je strašno da pomislim da je neko u stanju da plati skoro 100.000 dinara za dva i po sata rođendana. To je čisto bahaćenje! Sramotno je i tražiti toliko, jer ne može ni da se pojede i popije sve što se nudi za to kratko vreme. Svi su totalno poludeli – zaključuje Vanja M.

S druge strane, u jednoj igraonici, koja se nalazi u Zemunu, najjeftinija opcija zakupa prostora za dva i po sata je 14.000 dinara, koja uz animatore, osoblje i kompletan pribor, uključuje i poklon za slavljenika, kao i poklone za pobednike nekih takmičarskih igara, crtanje po licu i lutkarsku predstavu.

– Najskuplji paket iznosi 380 evra i podrazumeva sve pomenuto, uz dodatak hrane i pića u neograničenim količinama – kažu u ovoj rođendaonici.

Na kraju svega, postavlja se pitanje da li su igraonice izgubile svoju prvobitnu svrhu da budu pristupačno i zabavno mesto za proslave ili su postale luksuzno iskustvo rezervisano samo za odabrane.

Kako su 18. rođendani od porodičnih slavlja postali parada pijanstva i kiča

Izvor: Kurir

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link