Magazin Svet

Babica se onesvestila kad se beba vukodlak rodila: Zbog teške bolesti prekrivena je dugim dlakama

dete vukodlak
Printscreen/Tiktok

Tiktokerka iz Malezije Rabiatul Adavija često postavlja snimke sa devojčicom koja boluje od tzv. sindrom vukodlaka ili hipertrihoze.

Upoznale su se slučajno, tokom posete jednoj medicinskoj ustanovi, i od tada su se često sastajale. Njeni videi sa devojčicom su veoma popularni i sakupili su desetine miliona pregleda.

Kako prenosi portal edziecko.pl, Rabiatul Adavija je upoznala dete kada je otišla sa svojim detetom na rutinski pregled.

U čekaonici je bila Misklijen, devojčica koja boluje od ovog retkog sindroma, kao i njeni roditelji. Među njima se razvilo prijateljstvo i razumevanja, pa su odlučili da nastave druženje.

Od tada Adavija redovno objavljuje snimke male Misklijen.

@rabiatuladawiyah8896

Semoga allah memberi ku umur yg panjang supaya blh melihat awk mmbesar dgn sihat 😍 In sha allah … Ada hikmah ada sebab mengapa allah temukan kita syg .. ☺️❤️ Jangan pernah merasakan org mmbenci mu kerana aunty ada utk kamu .. #werewolfsyndrom #fypシ #viral #tiktoksarawak #foryou #tiktokindonesia #tiktokmalaysia🇲🇾

♬ Cinta Terakhirku – Bagas Ran

Na ovaj način tiktokerka želi da razbije tabu povezan sa bolešću hipertrihoze. To je genetski poremećaj koji karakteriše prekomerna dlakavost na telu.

Ovaj sindrom pogađa i žene i muškarce i može uticati na različite delove tela. Vrlo često je prisutna i gusta dlaka na licu, zbog čega je ovo stanje teško sakriti. Slučajevi hipertrihoze su poznati dugo vremena. Sindrom je prvi put opisan u 17. veku.

Kod osoba sa hipertrihozom, tzv. hirzutizam se pojavljuje na različitim delovima tela. Najčešće pogađa ruke, trup, noge, a takođe i lice, što je posebno neprijatno za osobe koje pate od ovog retkog stanja.

Tiktokerka ističe da želi da podigne svest o ovom poremećaju, pa postavlja snimke sa devojčicom, a njeni roditelji su saglasni.

Da korisnici interneta ne bi uvredili malu Misklijen, ispod većine snimaka su zabranjeni komentari. Uprkos tome, tiktokerka se ipak suočava sa povremenim izlivima mržnje.

Kako prenosi portal edziecko.pl, roditelji su rekli da je devojčica takva rođena.

– Doktor nije znao šta je uzrok. Dežurna sestra se onesvestila odmah po rođenju deteta – kaže majka devojčice.

Izvor: Kurir stil

Dečak vukodlak (17) ima retku bolest, želja mu je da ima drugare i da postane jutjuber

38 Shares
Share via
Copy link