Magazin

Beba šokirala svet samo 9 sati nakon rođenja, majka se frapirala, a doktori zanemeli

beba-sama-drzi-glavu

Kada se beba rodi, podrazumeva se da će ona biti slaba i da će zahtevati posebnu pažnju i negu. Međutim, jedan dečak rođen na Havajima iznenadio je svoje roditelje i javnost svojom brzom progresijom u razvoju mišića.

Nakon devet sati od rođenja, sam je počeo da drži glavu

Samo nekoliko sati nakon rođenja, mališan je već samostalno držao glavu, što je izazvalo oduševljenje i čuđenje prisutnih.

Video snimak ovog neverovatnog poduhvata brzo je postao viralan na TikToku, prikupivši hiljade pregleda i pozitivnih komentara, prenosi Espreso.

Majka ovog malenog dečaka, koja već ima troje dece, izrazila je svoje čuđenje ovim neverovatnim “postignućem” svog sina.

Video je izazvao lavinu oduševljenja među korisnicima društvenih mreža, koji su se divili snazi i brzini razvoja ovog novorođenčeta.

Mnogi su izrazili svoje iznenađenje, ističući da je ovo prvi put da vide tako nešto, kao i da je mališan izuzetno poseban.

@nykeacrawley

My son at 9 hours old. These pandemic babies built different 🤣❤️

♬ original sound – Nykea Zinnerman

Sumnje i moguće komplikacije

Ipak, uprkos oduševljenju, pojedini stručnjaci su izneli sumnje da bi ova neobična pojava mogla biti povezana sa povišenim mišićnim tonusom, poznatim kao hipertonus.

Ovo stanje može zahvatiti muskulaturu celog tela i izazvati određene komplikacije u razvoju deteta.

Roditelji dece sa hipertonusom često opisuju svoje mališane kao čvrste, ali istovremeno imaju poteškoća sa održavanjem ravnoteže i čestim padovima.

Ovaj slučaj očigledno izaziva mnogo pitanja i interesovanja, a vreme će pokazati kako će se razvijati situacija sa ovim neobičnim malim dečakom koji je već od prvih sati pokazao izuzetnu snagu i sposobnost.

Tik Tok preplavili snimci roditelja i beba iz 80-ih i 90-ih:!Pravo je čudo da je iko od nas preživeo!”

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link