Svet Vesti

3 bebe ostavljene u parku u poslednjih 7 godina, otkriveno da su u srodstvu

bebe ostavljene u praku
Park u kojem je pronađena Elza, foto: Yui Mok/PA

Policija traga za roditeljima tri bebe koje su bile umotane u ćebad i stavljene, a zatim napuštene u istočnom Londonu tokom poslednjih sedam godina.

Sud je u ponedeljak otkrio da je beba Elza, koja je pronađena ostavljena u parku po hladnom vremenu u januaru, sestra još dvoje novorođenčadi, prenela je PA Media, na koju se poziva CNN.

Elzina sestra i brat, koji su u lokalnim medijima nazvani pseudonimima Roman i Hari, ostavljeni su u nedaleko od istog parka 2017. i 2019. godine.

Sve tri bebe su pronađene žive i brzo su zbrinute, a dvoje najstarijih su usvojeni, navodi PA Media.

Počelo je u septembru 2017, kada je Hari pronađen umotan u ćebe u malom parku. Policija je apelovala na majku da se javi, ali ona to nije učinila.

Godinu i po kasnije, Roman je pronađena u drugom parku u blizini, umotana u ćebe i torbu za kupovinu.

– Dete je imalo smrznuto čelo… pao je sneg ubrzo nakon toga – rekao je čovek koji ju je otkrio i obavestio policiju, za BBC 2019.

A u januaru ove godine, Elza je pronađena nedaleko od iste lokacije. Nju je, umotanu u peškire, otkrio šetač pasa nešto posle 21 sat, saopštila je tada policija.

– Ta osoba je zagrejala devojčicu sve dok nisu stigli bolničari londonske hitne pomoći i pregledali je pre nego što je odvezli u bolnicu… Zahvalan sam građanima koji su ostali na licu mesta kako bi razgovarali sa policajcima i lekarima – vaši postupci su doprineli spasavanju života bebe – rekao je glavni nadzornik Sajmon Krik u saopštenju.

Kao i njena sestra Romana, ostavljena je na veoma hladnim januarskim temperaturama. Metropoliten policija je tada saopštila da je „velika verovatnoća“ da je Elza rođena nakon „prikrivene trudnoće“, prenosi PA Media.

Nedelju dana nakon što je Elsa pronađena, policija je zatražila pomoć da identifikuje „ženu koja je viđena kako nosi veliki tamni kaput sa svetlim šalom ili kapuljačom oko vrata,” i ranac na leđima, neposredno pre otkrića bebe.

– Još uvek se veruje da je mogla da poseduje važne informacije o tome kako se Elza našla tamo gde je pronađena – saopštila je policija.

DNK testiranje je pokazalo da su tri bebe u srodstvu.

Policija je znala da su troje dece, koja su inače afričkog porekla, braća i sestre, ali je sudija u ponedeljak odlučio da skine ograničenja o izveštavanjima deci žrtvama zločina, dozvoljavajući medijima da objave detalje.

– Napuštanje bebe u ovoj zemlji je veoma, veoma neobičan događaj i već godinama nema napuštene dece. Zbog toga je priča o napuštanju deteta od javnog interesa – PA Media citirao je sudiju.

Izvor: N1

Oksana 5 godina živela sa psima, lajala i trčala na sve četiri i frapirala naučnike (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link