Svet Vesti

Lekari stavili na dijetu 10-mesečnu bebu jer ima skoro 15 kilograma (VIDEO)

debela beba
Foto: printscreen

Bebi teškoj 14,45 kilograma lekari su preporučili dijetu, iako njegova mama tvrdi da retko jede čvrstu hranu. Kaže da više voli mleko zbog neugodnog iskustva.

– Serđo se umalo ugušio komadićem manga i završio je u bolnici. Verujem da je tada razvio PTSP, jer sam uočila da odbija da proba čvrstu hranu – ispričala je tridesetogodišnja Seoane za Newsweek.

S obzirom na to da je njen sin tražio mleko svaka dva sata, odvela ga je dijetetičaru. To je neuobičajeno za 10-mesečno dete, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Soane je rekla da su joj stručnjaci preporučili da sina hrani mlekom svaka četiri sata, a između toga da mu nudi čvrstu hranu. Australijanka sledi taj režim od januara.

– Povremeno jede čvrstu hranu, ali ne onoliko koliko bi trebalo. Često je uznemiren i traži mleko pa ga i dalje dojim – dodala je mama.

@daniellaseoane

Before anyone comes at me, i didnt put him on the diet, the dietician he sees has issued this. He is overweight for his age and he is also experiencing delays in developmental areas due to his weight. Mama loves his chunky self though. Just hard to carry at times 😂 #chunkybaby #love #fyp #bigbaby #babyrolls #bigboy #overweightbaby #cutebaby #baby #rolls #momsoftiktok #VoiceEffects #diet #dietitian

♬ Funny – Gold-Tiger

Prema sajtu za roditelje The Bump, prosečna težina desetomesečne bebe je otprilike 8,5 kilograma za devojčice i devet kilograma za dečake.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do šestog meseca. Nakon toga, majčino mleko ili adaptirano mleko ostaje primarni izvor ishrane za dete, uz sve češće dodavanje čvrste hrane. Roditeljima se savetuje da detetu ponude hranu svaka dva do tri sata, ukupno oko tri obroka i dva do tri međuobroka dnevno.

Dečak iz Odžaka pio 7 litara soka dnevno, a roditelji podigli kredit za njegovo lečenje

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link