Magazin Novi Sad

Što bahatije, to bolje: 2 nerealna slučaja parking nekulture u Novom Sadu (FOTO)

Bahato parkiranje
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Opšta nekultura i bezobrazluk zahvatili su sve pore našeg društva, kao da vlada pravilo što bahatije – to bolje. Takva vrsta ponašanja svakodnevno se viđa i u saobraćaju, pa se vozači, pored toga što bahato voze, bezobzirno parkiraju gde stignu, često ne hajući ni da li nekom smetaju, ni da li ugrožavaju bezbednost.

Iako u Novom Sadu stvarno postoji realan problem nedostatka parking mesta, posebno sa ekspanzijom novogradnje, koja se često zida bez adekvatnog dodatnog prostora za ostavljanje četvorotočkaša, što dodatno opterećuje već postojeće parkinge, to ipak ne opravdava bahatost pojedinih vozača.

U Novom Sadu su u poslednja dva dana zabeležena zaista „interesantna“ rešenja koje su vlasnici vozila odabrali za privremeno stajalište, a ovakvo ponašanje ne može biti opravdano, čak ni da su samo stali na trenutak da tetki odnesu lek.

Blokada vatrogasne brigade

Tako se juče, 06. juna, „majstor“ iz Rume parkirao na kapiju vatrogasne brigade Novi Sad, tik pored znaka za zabranjeno parkiranje, apsolutno ne hajući za činjenicu da na taj način može ugroziti živote građana.

Naime, kako navodi Instagram stranica 192_rs, baš na kapiji gde je Audi parkiran se nalaze vatrogasne lestve, koje u slučaju hitne intervencije ne bi mogle da se isparkiraju iz garaže.

„Drive in“ market

Da i Novosađani nimalo ne zaostaju u bahatosti u odnosu na kolege iz Rume, potrudio se i vozač malog Mercedesa, koji se baš nabio na vrata jednog supermarketa u Futoškoj ulici. Em što se parkirao na trotoaru, pa pešaci moraju da ga zaobilaze, em što smeta kupcima, koji moraju dobro da se dovijaju kako sa punim kesama izaći iz radnje.

Da li je mislio da je u pitanju prvi „Drive in“ market kako su se našalili na 192_rs, ne znamo, ali se nadamo da će „Parking servis“ ovoga puta uraditi svoj posao, jer je stvarno dosta bilo krilatice „što bahatije – to bolje“.

I previše dugo važi za pravilo koje uvek upali.

Izvor: Instagram 192_rs

Novosadske kamikaze: Živi ležeći policajac i luda vožnja u suprotnom smeru (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
68 Shares
Share via
Copy link