Magazin Novi Sad

Novosadske kamikaze: Živi ležeći policajac i luda vožnja u suprotnom smeru (VIDEO)

Bahata vožnja bulevar
Foto: Screenshot / Instagram / 192_rs

Stvari koje se događaju ove nedelje u Novom Sadu su u najmanju ruku čudne.

Da li je u pitanju uticaj punog Meseca, retrogradnog Merkura, psihoaktivnih supstanci ili jednostavno – ludila, ne znamo, ali neki od događaja zaslužuju da se nađu u Riplijevoj rubrici „Verovali li ne“.

Prvo je u sredu (18. maj) popodne vozače na Bulevaru oslobođenja iznenadio čovek koji je opušteno legao na kolovoz u saobraćajnom špicu i nakratko blokirao saobraćaj, kako je prenela Instagram stranica ns uživo.

Time ne samo da je ugrozio svoj život, nego i živote druglih ljudi, a iz komentara korisnika Instagrama, saznali smo da se radi o izvesnom Zokiju.

Da li je u pitanju jedan od popularnih „čelendža“ sa društvenih mreža, pa se na ovaj potez odlučio zbog lajkova ekipe, ili mu je u nekom trenutku bilo previše bivstvovanja u „Zlatnom dobu“, ne znamo, ali se nadamo da ovaj potez neće ponavljati, jer bi mogao tragično da se završi.

I vozači su na kraju živaca, a na ležeće policajce odavno ne obraćaju pažnju.

U istom ritmu ludila nastavilo se i danas na drugom novosadskom bulevaru – ovog puta Patrijarha Pavla. Iako je petak 13. bio pre nedelju dana, neki od naših sugrađana su odlučili da okušaju svoju sreću i odigraju ruski rulet sa svojim četvorotočkašima.

Prvo je zabeležen masovni prekršaj kada su se automobili, iz ulice zatvorene za saobraćaj, bez problema uključivali na bulevar, dovodeći time u opasnost sve učesnike u saobraćaju. Što je još gore, ni taksisti nisu marili za pomenutu zabranu.

Ukoliko vam je ovo previše „lajt“, šta tek reći za majstora koji je vozio u suprotnoj traci na istom bulevaru, u po bela dana…

Čak i da je žurio da nekog kome je pozlilo preveze do Hitne pomoći, koja se nalazi na uglu gde je skrenuo, ovo je bio dobar način da još nekog od učesnika u saobraćaju pošalje u istu. Na sreću, završilo se bez ozbiljnijeg karambola.

Pošto je petak i lagano se približava vikend, nadamo se da je to kraj ludila koje je zahvatilo Novosađane u poslednje vreme i da će odmoriti makar na nekoliko dana. Ali ko zna, možda su ljudi toliko prsli od sveopšteg blagostanja, da je ovo samo početak…

Novosađanku napale besne vrane: Kad zatvorim oči, samo vidim njih kako sleću na mene

22 Shares
Share via
Copy link