Svet

Vojnici Azova bez ruku i nogu pozirali za fotografisanje, traže spas od međunarodne zajednice

azov
Foto: Twitter Azov

Pripadnici Azova napravili su najnoviji set fotografija kako bi poslali poruku svetskoj javnosti da i dalje žive u nadi kako će im međunarodni faktor pomoći da napuste Azovstal i pređu na teritoriju pod kontrolom Ukrajine, gde očekuju da će dobiti svu neophodnu medicinsku pomoć.

Vojnici bez nogu, ruku, sa prostrelnim ranama po čitavom telu pozirali su poput profesionalnih modela ispred objektiva sa ciljem da se izvrši pritisak na ukrajinske zvaničnike i njihove saveznike.

Oni se nalaze u tunelima čeličane, u kojima još uvek uspevaju da odole napadima ruskih snaga. Sve manje hrane, vode i rusursa za preživljavanje imaju, a preti im ili sigurna smrt u borbi ili zarobljeništvo i suđenje pred pravosudnim organima Rusije.

„Čitav civilizovani svet mora videti uslove u kojima se nalaze osakaćeni branitelji Marijupolja i delovati! U potpuno nehigijenskim uslovima, sa otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lekova, pa čak i hrane. Pozivamo UN i Crveni krst da pokažu humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u fabrici Azovstal branili su Ukrajinu i celi civilizovani svet po cenu vlastitog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svetska zajednica sada nisu u stanju zaštititi ih i brinuti se o njima?“ objavili su uz fotografije.

Zatražili su „trenutnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorije pod kontrolom Ukrajine“, gde bi im se mogla pružiti odgovarajuća pomoć. Sada se o ovom području pita isključivo Rusija, a da li će se snovi Azovaca o preživljavanju obistini videće se u predstojećem periodu.

Čemu se tačno smeju Zelenski i Pelosi dok narod u Ukrajini gine, gladuje i moli za mir?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link