Magazin Moda

Asima iz Bihaća među 10 najneobičnijih lepotica na svetu i svojom pojavom ostavlja bez daha

asmina
Foto: printscreen, Instagram/asminasefic

Zamislite da surfujete internetom i onda slučajno ugledate svoju fotografiju i podatak da ste proglašeni jednom od najlepših neobičnih devojaka na svetu. I to ne da vas je proglasio tamo neki nebitni medij, već planetarno popularni BrightSide, čiji YouTube kanal ima gotovo 45 miliona pratitelja s više od sedam milijardi pregleda.

Upravo to se dogodilo Asimi Sefić, crvenokosoj devojci plavih očiju iz Bihaća, koja je upravo zbog te dobitne kombinacije, ali i fascinantnih pegica – koje poseduje svega dva posto ljudi na svetu, ostavila nezaboravan dojam na brojne svetske face iz modne industrije.

Asmina kaže kako svoju karijeru planira da ostvari van granica Bosne i Hercegovine.

– Trudila sam se da ostvarim rezultate, da budem primer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu videti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost da gradim ovde – rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

– S obzirom na to da se nisam htela da nastavim da se u BiH bavim modelingom jer znam da ne bih postigla ciljeve i želje koje sam zamislila, počela sam da radim za hrvatsko tržište. Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sedište moje agencije u Zagrebu – dodala je Asima koja je nekoliko puta bila na naslovnici “Voguea” i “Huffington Posta”.

Asima priznaje kako baviti se modelingom nije uvek jednostavno.

– U modni svet ušla sam vrlo mlada i nezrela. Naravno, trebalo mi je dosta vremena da steknem samopouzdanje, pa samim tim i da naučim kako mi ne žele baš svi dobro. Naučila sam da se za svoj uspeh i cilj treba zasita dosta truditi jer sve ono što sam dosad ostvarila – trebalo je dosta patnje da do toga i dođem. Svaki posao, pa tako i ovaj, ima i svoje mane i vrline – zaključila je.

Fotograkinja koja sarađuje sa Asimom objasnila je zbog čega obožava da radim sa njom.

– Model na većini mojih fotografija je prelepa Asima Sefić, crvenokosa devojka sa pegama i plavim očima, koja je postala moja najveća inspiracija. Ove fotografije su deo mog ličnog projekta koji sam započela pre više godina. Moja baza o crvenokosima i dalje raste iz meseca u mesec. Riđokosi su veoma jedinstveni i imaju posebnu vezu sa publikom.

Recesivni gen koji uzrokuje crvenu kosu, MC1R, zapravo je genetska mutacija i ja volim da uhvatim tu najlepšu genetsku mutaciju na svetu – rekla je fotografkinja.

Izvor: Slobodna Dalmacija, Blic žena

Japanke lude za Lukom Modrićem – pravi muškarac kojem Ronaldo nije ni do kolena

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
22 Shares
Share via
Copy link