Magazin

Ko je muškarac koji je iz Arene oterao članove RIK-a? Član “Zabranjenih” učestvovao u tuči u Partizanovom restoranu

arena-izbacivanje-rik
Foto: Printscreen

Član privatnog obezbeđenja, koji je sa ulaza u beogradsku Arenu oterao članove Republičke izborne komisije iz opozicije kada su pokušali da provere da li se na tom mestu okupljaju glasači iz Republike Srpske tokom izbornog dana, odranije je poznat javnost ali i organima krivičnog gonjenja. Osuđivan je pre nešto više od deset godina da je kao član navijačke grupe “Zabranjeni” učestvovao u tuči u restoranu na Partizanovom stadionu, piše Nova.

– Ne možete ovde, ovde je privatno obezbeđenje Arene, ne možete – rekao je Pantelić članovima RIK-a Stranke slobode i pravde koji su došli u Arenu kako bi proverili na koji način Srpska napredna stranka razvrstava glasače pristigle iz susednih zemalja, a koji su juče glasali u Beogradu.

– Mi čekamo policiju da dođe – odgovara mu član RIK-a pomenute stranke.

– Pa kad dođe policija, izađete lepo. Vidi, neće niko da vas dira fizički, znači izađite napolje i to je to. Kako možeš da uđeš na privatni posed kad ovde se snima film – kazao je Pantelić članovima RIK-a, na šta su mu odgovorili da se u Areni ne snima film.

A da se zaista ne snima film i da je Pantelić slagao članove RIK-a, potvrdili su ne samo brojni snimci zabeleženi u Areni i oko nje, nego i sama premijerka Ana Brnabić putem svog naloga na društvenoj mreži X.

Pantelić je grubo terao članove RIK-a napolje, tvrdio da su ljudi prisutni u Areni zapravo statisti, te nastavio da insistira da članovi RIK izađu, a onda je, najverovatnije neko iz obezbeđenja, pokušao fizički da spreči člana RIK-a da snima, te je verbalna rasprava eskalirala u gurkanje i na kraju izguravanje iz Arene.

Ko je Aleksandar Pantelić?

Ovo nije prvi put da se ime Aleksandra Pantelića pominje u medijima. Kako su „Novosti“ izveštavale 2012. godine, Pantelić je učestvovao u tuči u restoranu na stadionu Fudbalskog kluba Partizan.

Naime, Pantelić je tada opisan kao član navijačke grupe „Zabranjeni“ koji su 9. septembra 2011. godine izazvali masovnu tuču sa navijačkom grupom „Alkatraz“ u restoranu Sportskog društva Partizan u Humskoj ulici. Tom prilikom su korišćene palice, pirotehničke naprave, a teže je povređeno nekoliko osoba.

– Tako su Stevan Argirovski, Aleksandar Pantelić, Danilo Rakočević i Dušan Prodanov za krivično delo nasilničko ponašanje osuđeni na po deset meseci zatvora i izrečena im je zabrana prisustvovanja sportskim priredbama u trajanju od dve godine. Luki Rakočeviću izrečena je uslovna osuda, tako što mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od deset meseci i istovremeno mu je određeno da se ona neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne učini novo krivično delo. Pored toga izrečena mu je mera bezbednosti zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama u trajanju od dve godine – navedeno je tada u odluci Prvog osnovnog suda u Beogradu, koju su objavile „Novosti“.

U vesti je još napomenuto da se protiv Vlade Živkovića, Aleksandra Joksića i Milana Gudovića koji nisu zaključili sporazum, krivični postupak se nastavlja.

Ljudska rasa je nastala na Marsu, a Zemlja je ravna ploča: Sve izjave Branimira Nestorovića zbog kojih mu se Srbija smejala

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link