Magazin Svet

Studenti najavili radikalizaciju, spremaju 24-časovnu blokadu u Beogradu na protestu u petak

studenti-protest
Foto: FoNet

Protest aktivista i studenata zbog neregularnosti na protestima u toku je u Beogradu.

Studenti i aktivisti postavili su sto u Knez Mihailovoj ulici gde će zainteresovani građani moći da postave pitanja studentima i aktivistima o protestu i njihovim zahtevima.

Predstavnik neformalne grupe “Borba” Pavle Cicvarić izjavio je danas da su se mladi okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta kako bi dali podršku uhapšenima u nedelju na protestu i poručili im da nisu sami.

On nije želeo da novinarima kaže šta je za danas tačno planirano, jer, kako je naveo, imaju sumnju da im je bezbednost ugrožena. Objasnio je da su primetili puno botova na društvenim mrežama i da dobijaju pretnje.

Kazao je i da “Borba” ne okuplja samo studente, već i druge mlade koji traže da se otvore birački spiskovi.

Okupljeni nose transparente “Puštaj studente” i “Ovo ti nećemo dozvoliti”.

Aktivista neformalne grupe “Borba” Ivan Bjelić pozvao je okupljene na studentskom protestu u Beogradu da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave “zatrpaju” slanjem mejlova i pozivanjem službenih brojeva tog resora sa zahtevom za otvaranje biračkih spiskova.

Bjelić je pozvao učesnike skupa da nadležnima u tom ministarstvu, ako im se jave, postave pitanje kad će otvoriti te spiskove.

Okupljenima na protestu na platou ispred Filozofskog fakulteta podeljeni su papirići sa elektronskom adresom i brojevima telefona nadležnih u tom resoru.

Bjelić je najavio da će u petak, 29. decembra biti održana “24-časovna blokada” ali nije precizirao koje će lokacije u Beogradu biti blokirane.

Blokada bi, prema njegovim rečima, trebalo da počne u petak u 12 časova i da traje do subote u isto vreme za kada su potpisnici inicijative ProGlas najavili protest na Terazijama.

Prethodno su trojica pripadnika “Borbe” predali Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu ponovljeni zahtev za otvaranje biračkog spiska u Beogradu.

Aktivista te organizacije Nikola Ristić najavio je da će se, ako se zahtevu ne udovolji, on više neće ponovo podnositi, nego će se “sprovoditi različite vrste pritisaka na institucije”.

Zahtev ministarstvu su, kako su objasnili, podneli kao pojedinci i “savesni građani”.

Novosadski studenti vozom krenuli u Beograd na blokade (VIDEO)

Izvor: Beta

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link