Magazin

Veliki aplauz za sve antivaksere! Zbog vas se moj Nemanja od novembra bori za život

Zemunac Davor Ljutić na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je potresnu priču o svom desetomesečnom sinu Nemanji, koji se od prošlog novembra bori za život. Naime, kada je imao samo šest meseci, Nemanja se zarazio virusom morbila.

Kako sam Davor kaže životi su im se za kratko vreme okrenuli naopačke, te da više nisu ni svesni koliko su okolnosti teške.

Njegov post prenosimo u celosti:

“Nemanja je kao beba od šest meseci završio na operaciji jer je imao urođeni problem sa prširenim mokraćnim kanalom (megauretar), koji je saniran bez ikakvih problema. Tokom oporavka na Institutu za majku i dete, 2018. godine, u Srbiji je vladala epidemija morbila (male boginje), jer smo mi kao narod odjednom popili svu pamet ovog sveta i poverovali da MMR vakcina izaziva autizam kod dece i još kojekakve gluposti, pa su brže bolje sve brižne mamice i tatice krenuli da izbegavaju vakcinisanje svoje dece, pravdajući se da time “štite” svoju decu.

Veliki aplauz za sve vas antivakcinaše!

Moj sin je žrtva upravo tih MMR antivakcinaša jer se sa šest meseci zarazio virusom morbila od drugog starijeg deteta, koje je tada imalo nekih 6-7 godina. To starije dete je zarazilo celo odeljenje na Institutu, a zatim se virus neverovatnom brzinom širio i na ostala odeljenja. Ogroman broj malih beba je tada zaražen i većinu tih beba, nažalost, verovatno čeka ista sudbina kao i mog sina, a da njihovi roditelji to ni ne znaju, baš kao što i mi nismo.

Kratko ću objasniti koliko su zapravo male boginje jako opasno stanje. Postoji jedna “stvar” u telu koja se zove moždano-krvna barijera, koja služi da štiti mozak od virusa i bakterija. Ta barijera postaje sve čvršća kako dete stari.

Od rođenja do 12 meseca, ta barijera je izuzetno oslabljena i zbog toga virusi i bakterije mogu da nađu svoj put do mozga u bilo kom trenutku i da izazovu neku upalu. Što se upravo i dešava sa malim boginjama, ali na veoma podmukao način. Kada se dete u tom periodu zarazi, virus malih boginja pronalazi svoj put do mozga bez ikakvog problema, ulazi u mozak i ostaje tamo bez da izazove bilo kakvu upalu, jednostavno miruje i čeka.

To čekanje, po raznim studijama, traje u proseku 7-8 a nekad i više godina od prve infekcije. Prosto rečeno, imate savršeno normalno i zdravo dete posle zaraze morbila, da bi sa 7, 8 ili više godina ono krenulo odjednom da propada, da mu slabi nervni sistem a ujedno i celo telo.

To se upravo dogodilo sa mojim sinom, samo jako, jako rano. Krenulo je sa frasom, da bi tokom ispitivanja na dečijoj neurologiji neko uneo koronu i zarazio celo odeljenje, uključujuci i mog sina.

Od tada je krenuo pakao, jer doktori smatraju da je upravo to bio okidač za pokretanje celog tog stanja. Čuvaš dete ceo život od svega i svačega a tamo gde treba da bude najsigurniji, bude najranjiviji…

Za ovu bolest nema leka, prognoze su bedne ali pošto je on mali i mozak mu se još razvija, mi verujemo da postoji šansa da pobedi ovu bolest. Tako da smo nasli potencijalno rešenje u Turskoj, sa transplatacijom matičnih ćelija, pa ko je koliko u mogućnosti neka pomogne.

Za sada imamo GoFundMe samo ali cemo uskoro otvoriti i na Budi Human.”

Izvor: Žena Blic

“Ako veruješ u Boga, kako si mogao da primiš satanističku vakcinu?” Nikola: “Braćo i sestre, gde vam je Ljubav?”

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link