Magazin Vesti

Borba protiv antivaksera, policija pretresla stan dr Jovane Stojković zbog širenja panike

Policija se rano jutros sa nalogom za pretres pojavila na vratima stana antivakcinašice dr Jovane Stojković, predsednice pokreta Živim za Srbiju. Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta.

Policija je jutros u 07:30 časova pretresla stan predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojkovića i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”, piše Blic.

– Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? – pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

– Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da – pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

Podsetimo, Stojkovićeva je nezvanična “zvezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri korona virusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Ovde treba naročito imati u vidu činjenicu da je ona doktor, ali i javna ličnost, političarka, predsednica pokreta Živim za Srbiju, koje je zajedno sa Levijatanom izašla i na prlametnarne izbor, te da svaka njena izrečena misao može da utiče na veliki broj ljudi, a to je naročito opasano kada se tiče zdravlja nacije.

Podsećamo, psihijatar Jovana Stojković zagovornik je, kako ona kaže, prava na izbor slobodne vakcinacije, a protivi se obaveznoj.

Ono što treba da znamo, jeste da sa padom procenta vakcinisanih, na velika vrata se vraćaju davno zaboravljene bolesti. Tako je, recimo, u Srbiji 2017. godine, kada je procenat vakcinisanih MMR vakcinom pao ispod 95 odsto (a što je prag ispod kojeg se ruši kolektivni imunitet), buknula epidemija malih bognija, bolest koja ni treba da postoji u 21. veku, upravo zato što protiv nje postoji efikasna vakcina. Te i naredne godine imali smo više do 6.000 zaraženih osoba, a 15 je umrlo.

Protiv Jovane Stojković se vodi i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, pošto je pet lekara prijavilo za narušavanje etike i antivakcinalne aktivnosti.

Važno je napomenuti i da Stojkovićeva konstantno ističe svoju titulu doktora medicine, zbog čega se njen autoritiet uvećava kod publike, a sa druge strane, kada je pozvana na odgovornost da jedan lekar ne sme propagirati nedokazane medicinske stavove, Stojković se brani da njen “građanski aktivizam nema veze sa Lekarskom komorom Srbije (LKS)”, i da je u pitanju “postupanje građanke van radnog vremena”.

Iako je proklamovani antimasker, ova doktorka radi u Kovid zoni i na svom poslu nosi i masku i vizir.

Takođe, ona i suprug pozvali su ljude da se okupe ispred njihovog stana u znak protesta. Stojković bi posle pretresa koji još nije završen, trebalo da u policiji da izjavu u svojstvu građanina, a o ostatku procesa dalje odlučuje tužilac, prenose beogradski mediji.

Doktorka na tviteru antimasker a na poslu nosi i vizir

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Znaci ovo je delo, citiram:

    “Podsetimo, Stojkovićeva je nezvanična “zvezda vodilja” antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se ZALAZE ZA NEOBAVEZNU VAKCINACIJU i u eri korona virusa nastavlja da JAVNO iznosi SVOJE STAVOVE koji se KOSE sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.”

    Dakle zabranjeno je imat, odnosno iznosti svoj stav koji se kosi zvanicnom!
    Zalaganje za neobaveznu vakcinaciju i pravo na izbor je delo!

  • Nju treba da zatvore. Koliko treba covek da bude glup da veruje zeni, nazovi doktorki, koja “dr” pise sa tackom iza? Eto, koliko je pismena. Pitam se, kako li je dosla do diplome. Zabranio bih svima koji nisu vakcinisani ili nisu prelezali kovid da ulaze u zatvorene prostorije. Smrdite po ulicama, parkovima i sokacima koliko zelite, ali u GSP, kafice, restorane, bioskope, pozorista, trzne centre, prodavnice, markete,… nikako! Pa vi nemojte da primite vakcinu, niko vas ne tera.

686 Shares
686 Shares
Share via
Copy link