Magazin

Dr Žujović: Svako zlo vreme nosi pojave kao što su Nestorović i Jovana Stojković

“Ne treba ljude zatvarati. Nije problem da se čovek prošeta, već je problem okupljanje ljudi. Nama su bašte već neko vreme pune, a odluka Kriznog štaba je samo legalizacija njihove nesposobnosti”, rekao je pulmolog Dejan Žujović u emisiji “Probudi se” na televiziji Nova S.

Komentarišući jučerašnji apel zaposlenih u bolnici “Studenica”, koji su tokom dvedesetominutne pauze prekinuli svoj rad, Žujović je rekao da njihovu akciju ne bi trebalo tako nazivati.

“Ja to ne bih nazavao apelom. Kome se prave dobri? Da se Predrag Kon ne naljuti? Vlastodržac? Da ne kažemo štrajk ili obustava rad na 20 minuta? Pa, nek idu tako. Neki idu lepo ‘u meso do zdravog’. Dokle god se pravimo blesavi i ludi, nama će i dalje umirati hiljade ljudi”, ističe poznati pulmolog i dodaje da svake generacija u Srbiji ima “svoj Sremski front”

“Ovde duboka država pokušava svaku generaciju da skrati za malo. Devedesetih smo imali ratove i uništavanja, a ovi od dvehiljaditih imaju ovu boleštinu. Znači, satraće nas bez problema – bolnice su nam pune, oni neka otključavaju lokale, neka se zaranjavaju na pet, šest, dest hiljada zaraženih…”, rekao je on.

O hapšenju antivaksera – svako zlo vreme ima takve pojave

Gost jutarnjeg programa Nova S se osvrnuo i na hapšenje petoro pripadnika antivakserskog lobija, navodeći da ih on naziva anomalijama.

“Pitanje je da li je sloboda govora kad ti pustiš nekoga da širi dezinformacije o ovoj bolesti i da se poziva na neka demokratska načela, iako svesno vidi da to vodi ka nekom povređivanju društva i ugrožavanju zdravstvenog sistema”, ističe Žujović.

On se i zapitao koliko je antivaksera izašlo iz skafandera, odnosno crvene zone, navodeći da ih ne tretira kao svoje kolege.

“Ko je od njih izašao iz skafandera, pa je pričao te priče? Alek Račić? Branimir Nestorović? Mila Alečković? Eto, Jovana Stojković je bila u skafanderu, pa je onda ostavila tvit gde se zapitala da li bi trebalo da pusti ljude i da vakcina odradi posao. Možda ovo nije kolegijalno što pričam, ali takvi ljudi mi nisu kolege”, podvlači doktor Žujović.

Prema njegovim rečima, balansiranje sa merama protiv koronavirusa može samo da donese veliki broj preminulih i trajno oštećenih ljudi.

Uticaj RTS-a

Tokom prelistavanja štampe, jedna od tema bio je i uticaj RTS-a na građane Srbije, koji je, prema rečima Žujovića, oduvek bio jak.

“Kad pogledate borbu REM-a da jednom privatnom operateru, kao što je SBB, nametne da RTS mora da bude na broju jedan, onda shvatiš koja je moć tog broja i u kakvom mi vremenu živimo. To je lepo ogledalo savremenog društva u kojem živimo i koji je uticaj propagande”, kazao je on, a prenosi portal Nova.

Ko je dr Stojković: Zvezda vodilja antivaksera, drugarica Paje Levijatana i antifeministkinja

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Žuja guja. Malo više njake al’ je gotivan lik, za razliku od ovih Pajkića, „Landare“ i raznih Božića (laprdana) koji su se nakotili.
    P.S.
    Harry Potter and deadly hollows
    Isto. Dark lord and POLTRONI

317 Shares
317 Shares
Share via
Copy link