Koronavirus Magazin

Antimaskeri su svoju borbu podigli na viši nivo i počeli da prete nastavnicima

deca skola maske

Đaci se još uvek nisu vratii u školske klupe, a internetom već kuljaju besmislene i opasne ideje. Antivakseri već godinama internetom šire svoje opasne tvrdnje, a u jeku pandemije koronavirusa pojavili su se i antimaskeri, koji se zdušno bore na sve načine da ovo provereno zaštitno sredstvo deca ne koriste.

Sada su svoju besmislenu borbu popeli na viši nivo, pa su počeli da prete nastavnicima.

Naime, na društvenoj mreži Tviter pojavila se izjava koju roditelj treba da popuni i potpiše kako njegovo dete ne bi nosilo masku u školi.

Osim ličnih podataka deteta u opisu izjave stoji da se “zabranjuje nastavnom i nenastavnom osoblju da vrši prinudu, nagovaranje, ubeđivanje ili bilo kakav drugi vid psihološkog pritiska nad detetom, a iz razloga obaveznog nošenja zaštitnih maski zavreme boravka u školi”.

Nakon toga, udruženje Vakcina.info koje je sačinilo pomenutu preteću izjavu objašnjava velikim slovima raloge ovakvih besmislenih zahteva.

– Jer sam kao njegov roditelj odlučio da je za njegovo zdravstveno stanje zbog svih negativnih pojava kod nošenja zaštitinih maski najbolje da istu ne nosi! – navodi se u izjavi i dodaje da uputstva koja dostavlja Ministarstvo nisu pravno obavezujuća.

Takođe, kako stoji u izjavi, izričito se zabranjuje i merenje temperature deci kao i nanošenje bilo kakvih dezinfekcionih sredstava.

Podsećamo da je hajka pokrenuta na društvenim mrežama upravo oko pomenute teme bez ikakvog logičnog objašnjenja. Pojedinci tvrde kako njihova deca neće nositi maske, kako to nije dobro za njih, a neki čak najavljuju i proteste protiv nošenja maski, piše Blic.

Kao da jednostavno ne mogu da kažu – moje dete će učiti onlajn, jer i to je sasvim legitimna opcija koja se nudi roditeljima.

Efektan snimak australijskih naučnika posle kojeg nećete napuštati kuću bez maske (VIDEO)

70 Shares
Share via
Copy link