Magazin

Bojana Maljević kaže da antivaksere treba pohapsiti, a zaboravila da je bila antimaskerka

bojana-maljevic
Printscreen/YouTube

Glumica i producentkinja Bojana Maljević često je u žiži javnosti zbog svojih mišljenja i stavova, a ovoga puta je na Tviteru, gde se inače ne libi da jasno iskaže svoje mišljenje, zapažena zbog stava koji je u najmanju ruku diskutabilan. Naime, Bojana, koja je prošle godine bila izričiti protivnik nošenja maski, izjavila je da sve antivaksere treba pohapsiti.

Pričajući o Viber grupama koje koriste lekari kako bi saznali gde se oslobodilo mesto da smeste bolesne od korone, što je samo po sebi zastrašujuće, Bojana Maljević je rekla da je ušla u jednu od ‘onih antivakserskih, koje nije strah da piju na svoju ruku lekove za stoku i koješta’ – ali neće da se vakcinišu, i da je to paralelni univerzum.

– TO šta se tamo može pročitati, dok ljudi umiru i nema mesta u bolnicama; dok se teške bolesti ne leče i operacije širom Srbije otkazuju jer nema kapaciteta; TO šta tamo pišu neki „lekari“, što „leče“ ljude po viber grupama i rade sve u korist širenja zaraze, to je za hapšenje. Isto kao i Nestorović po televizijama i sve drugo. Neshvatljiva količina bezočnosti, zla i opasnosti – rekla je glumica.

Pre samo godinu dana, Bojana Maljević je, podsetimo, bila oštri protivnik nošenja maski.

– Preporuka SZO je da maske ne nose zdravi osim ako su pored bolesnih ili ako imaju respiratornih problema. Preporuka je da ih nose samo bolesni i medicinsko osoblje, jer obične maske ne štite od Covid 19 a i onih koje štite – nema dovoljno. Apeluju da se ne kupuju maske. Zašto? – napisala je Bojana.

Zatražila je od onih koji su joj se usprotivili da ponovo pročitaju šta je napisala, i naglasila da iz SZO tvrde da samo maske N95 štite od ovog virusa, ni one 100%, te da nošenje običnih maski nema nikakav značaj jer virus prolazi kroz njih.

U međuvremenu naša poznata glumica preležala je teži oblik koronavirusa, pa je jasan i razlog promene njenog stava. Vakcinisala se jeste, a da li je i dalje protivnik nošenja maski ne znamo.

Dr Nestorović – plaćeni antivakser, vanzemaljac ili obična budala?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

435 Shares
435 Shares
Share via
Copy link