Magazin Poznati

Zbog čega su dve najbolje srpske teniserke na ratnoj nozi?

ana ivanović i jelena janković
Foto: EPA

Neprijateljstvo između poznatih koje godinama intrigira javnost u Srbiji jeste ono između dve naše najbolje teniserke. Poznato je da Ana Ivanović i Jelena Janković nisu u dobrim odnosima, a mnogi su smatrali da je za to kriva Jelenina majka, Snežana Janković.

Dobro se pamti njena kritika na račun Ane Ivanović, koja se u to vreme zabavljala sa Fernandom Verdaskom, a na kraju nije igrala za FED kup reprezentaciju, prenosi Nova.rs.

– Moja ćerka je propustila samo jedan meč za Srbiju tokom čitavih deset godina. Uprkos ozbiljnoj povredi zgloba pretrčala je pola planete kako bi stigla da igra za svoju zemlju. Za to vreme, neko drugi je uživao i pio kafu dok se moja ćerka povređena borila za svoju zemlju, ispričala je mama Snežana.

Govorila je i Jelena o tome nakon što nije pozvana na venčanje Ane i Bastijana Švajnštajgera.

– Nisam razočarana što me Ana nije pozvala na svoje venčanje, jer smatram da su najsrećniji trenuci u našim životima rezervisani za ljude koji su uz nas dugi niz godina i s kojima delimo dobro i loše. Ja bih bila samo broj više na tom venčanju, poručila je Jelena.

Ana je jednom prilikom govorila o stilu igre Jelene Janković i po čemu se razlikuju.

– Ljudi nisu ni bili svesni koliko je to veliki uspeh bio. Da iz tako male zemlje imamo prvu i drugu igračicu na svetu, to je prosto bilo neverovatno. I sa uspesima koje je Novak zaređao, koji su ogromni. Naravno, kad se to poredi sa našim uspesima, to drugačije izgleda, ali mislim da su ženski i muški tenis potpuno dve drugačije stvari, rekla je Ana.

– Ono što smo mi imali u ženskom tenisu, to je stvarno bilo jedinstveno. Jelena i ja smo totalno različiti karakteri i imale smo drugačiji stil igre. Mislim da nije bilo loptice koju ona nije mogla da stigne. S druge strane, ja sam imala agresivniji forhend i agresivniju igru. Tako da smo imale potpuno drugačiji stil, rekla je Ivanovićeva.

Ivanovićeva i Jankovićeva su igrale 10 puta međusobno, a Ana vodi sa 7-3. Obe su za idola isticale Moniku Seleš. Dok su igrale za FED kup reprezentaciju Srbije dva puta su odigrale i zajedno dubl (jedna pobeda i jedan poraz).

Godinama se govori da su u lošim odnosima, a navodno je jedan od razloga što je Jelena imitirala Anu na jednom meču koje su igrale.

Izvor: Nova.rs

Trudna Ana Ivanović, teniserka originalnom objavom obradovala fanove (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link