Poznati

Čuvena oskarovka Ajrin Kara, poznata poznata po „Flešdensu“, preminula u 63. godini

Ajrin Kara
Foto: Aaron Rapoport / Corbis / Getty Images

Slavna pevačica Ajrin Kara, koja se proslavila disko pesmama početkom 80-ih godina, koje su postale nezaobilazni deo repertoara svake dobre žurke, preminula je prekjuče (25. novembar) u 63. godini.

Široj publici je svakako najpoznatija po filmovima „Fame“ i „Flashdance“, za koje je napisala naslovne numere, a za ova dostignuća na polju umetnosti nagarađena je prestižnim priznanjima „Gremi“ i „Oskar“.

Vest je potvrdila njena publicistkinja Džudit A. Mus na Tviteru, koja je otkrila da je Kara umrla u svom domu na Floridi. Uzrok smrti trenutno nije poznat.

„Ovo je apsolutno najgori deo za publicistu. Ne mogu da verujem da sam ovo morala da napišem, a kamoli da objavim. Molim vas da podelite svoje uspomene i sećanja na Ajrin. Pročitaću ih sve i znati da se Ajrin smeši s neba. Obožavala je svoje fanove”, stoji u objavi, a prenosi Kurir.

Kara se prvi put proslavila kad je 1980. dobila ulogu u mjuziklu „Fame“. Nakon što je prvobitno odabrana za plesačicu, uloga KoKo Ernandez bila je napisana za nju i dobila je zadatak da otpeva naslovnu numeru.

Njen nastup joj je doneo dve nagrade „Gremi“, za najboljeg novog izvođača i najboljeg ženskog pop izvođača.

Kasnije je otpevala i čuveni hit „Flashdance… What A Feeling“ za film iz 1983. „Flashdance“, za koji je takođe osvojila nagradu Gremi za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu, kao i Oskara za najbolju originalnu pesmu.

Izvor: Kurir

Čuda sa jednim hitom: Pesme koje su doživele momentalu slavu i postale brend za sebe (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link