Magazin

Advokati iz Valjeva traže promenu imena kafića preko puta Višeg suda, jer je uvredljivo

kod lažnog svedoka
Foto: Printscreen

Pojedini valjevski advokati protive se da se ugostiteljski objekat, koji se nalazi u Ulici vojvode Mišića preko puta Višeg suda, zove „Kod lažnog svedoka”.

Naime, njih osmoro podnelo je Državnom pravobranilaštvu – Odeljenje u Valjevu, inicijativu da se pokrene postupak promene poslovnog imena tog ugostiteljskog objekta.

Nakon razmatanja podnete inicijative, Državno pravobranilaštvo je, na osnovu člana 27. Zakona o privrednim društvima, vlasniku objekta „Kod lažnog svedoka” dostavilo u septembru prošle godine opomenu pred pokretanje postupka, a u „cilju eventualnog mirnog rešenja postupka”, piše Serbian Times.

Kako je navedeno u odgovoru medijima Državnog pravobranilaštva – „lice nije postupilo po dostavljenoj opomeni, a tužba, još uvek, nije predata Privrednom sudu u Valjevu”.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, u opomeni pred utuženje, zamenik Državnog pravobranioca – Odeljenje u Valjevu poziva vlasnika objekta „Kod lažnog svedoka” da u roku od 30 dana „izvrši promenu naziva privrednog društva ugostiteljske radnje ’Kod lažnog svedoka’ tako što će iz naziva izbrisati reč ’lažni’”.

U opomeni pred tužbu se navodi da će, ukoliko to ne učini, Državno pravobranilaštvo biti prinuđeno da pokrene odgovarajući sudski postupak.

Izvor: Serbian Times

Tešnjar, 2 čaršije i duvan čvarci njegova su lična karta: znate li o kojem je gradu reč?

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link