Lifestyle Vesti Novi Sad

5 tipičnih tipova Novosađanki

5 tipičnih tipova Novosađanki

Novosađanke važe za najlepše žene. I već smo pisali o najlepšim Novosađankama – modelima. A sada smo se malo našalili i svrstali ih u grupe u odnosu na osobine koje ih karakterišu. Pitali smo čitaoce da nam pomogu, a oni su svrstali Novosađanke u 5 kategorija.

Tzv. Novosađanke

Za njih bi prave Novosađanke rekle da su došle iz Malog Mokrog Luga, a predstavljaju se kao Novosađanke. Njih nazivaju lažnjacima, takozvanim Novosađankama. To su uglavnom studentkinje koje su došle iz ruralnih predela i umislile su da su Novosađanke, jer žive čak 3 godine u Novom Sadu. Ono što je zajedničko pravim i lažnim je da nisu u međusobnoj ljubavi.

Prave Novosađanke

Za neke su ove devoke izumrla vrsta, jer se retko mogu videti u javnosti. Njih možete prepoznati po tome što gledaju gore. Neki bi rekli da dižu nos visoko, dok bi ih drugi okarakterisali kao devojke koje drže do sebe.

Novosađanke koje su se rodile u Novom Sadu, u 90 odsto slučajeva, smatraju da svi drugi koji nisu rođeni ovde pripadaju nižoj rasi. Čitaoci su nam objasnili da se prave Novosađanke mogu videti češće u biblioteci i na pijaci nego u noćnom provodu, a njih raspoznaju po dugoj suknji i po tome što ne nose dekolte.

Nafurane

One što kukaju kako Novosađani ne prilaze, a kad neki skupi hrabrost da priđe one ih iskuliraju, jer čekaju poziv od onog što ih kulira. One prate svetske trendove i oblače se po poslednjoj modi. Zmaj Jovinu doživljavaju kao modnu pistu.

Idi na sledeću stranu >>>

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • A gde svrstavate one sto puše cigarete ispred svakih drugih vrata prodavnica u centru grada. Jeziv prizor.

  • Ziveci u Novom Sadu par godina, zbilja sam stekla utisak da Novosadjani/ke ne postoje. Mozda to i jeste razlog zbog kojeg se nisam nesto nagledala lepih devojaka. Zapravo, za tih par godina videla sam mozda dve lepe, bas lepe, a posecivala sam i biblioteku i pijace. Zgodnih ima, lepo obucenih, “napucanih”, sredjenih stvarno ima, ali lepotica bas i ne. I stvarno nije rec o zenskoj ljubomori. Nije mi problem priznati lepotu lepoj devojci niti nekom gradu lepotu njegovih devojaka, ali u ovom slucaju stvarno ne mogu, jer ih nisam videla. Mozda postoje, sakrivene negde. Ali ako pricamo da neki grad ima najlepse devojke, to bi trebalo biti uocljivo i tokom jednodnevne posete. Zavolela sam vas grad i mozete se ponositi njegovom lepotom, zanimljivoscu, lepim plazama, gradjevinama, lepim ulicama, tvrdjavom, kejom, Dunavskim parkom, zivotom, sadrzajnoscu, mnogo cime zaista, ali lepim devojkama bas i ne.

    • U malom broju, ali postojimo jos uvek! Lepota Novosadjanki nikad se nije merila iskljucivo izgledom vec stavom, lepom recju, osmehom i izgledom. Prave Novosadjanke su neposredne, ljubazne, lepo vaspitane, primereno obucene i definitivno ne paradiraju po Zmaj Jovinoj napirlitane ne bi li ih neko primetio.

1K Share
1K Share
Share via
Copy link