Recepti

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Butkica na pekarski način

Sastojci:

1 ili 2 svinjske butkice od oko 2 kg

1 kašika soli

1 kašičica bibera u zrnu

1 glavica crnog luka

2 lovorova lista

4 čena belog luka

Garnirung:

1,5 kg krompira

300 g crnog luka

1 kašika soli

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika majorana

1 vezica peršunovog lista

Čitajte Luftiku na Google vestima

4 kašike ulja
Priprema: Butkicu dobro oprati, eventualne ostatke dlačica spržiti i oguliti, ako na koži postoji pečat, iseći ga. Staviti meso u šerpu, pa sipati vode koliko je potrebno da se meso prekrije. Posoliti, začiniti biberom u zrnu, očišćenim i prepolovljenim crnim lukom, lovorovim listom i belim lukom. Prokuvati, a zatim poklopiti i na tihoj vatri kuvati još oko 2 sata dok skoro potpuno ne omekša. Nakon toga ocediti i položiti u veliku tepsiju. Očistiti krompir i crni luk, iseći ih na šnite, posoliti, pobiberiti, posuti alevom paprikom, majoranom i sitno seckanim peršunovim listom. Dodati ulje i dobro izmešati. Zatim sve staviti oko butkice i peći na srednjoj temperaturi oko 1 sat. U međuvremenu meso okrenuti nekoliko puta, a prilog promešati. Jelo je spremno za služenje kada dobije lepu, rumenu boju i zajedno sa krompirom i lukom potpuno omekša, piše juznasrbija.info.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
41 Shares
Share via
Copy link