Recepti

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Pečena sveža bekon butkica

Sastojci:

1 sveža bekon ili svinjska butkica težina 1-1,5 kg

1 kašika masti,

1 čaša piva,

so, biber i začini po ukusu.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Priprema: U butkicu dobro utrljajte so i biber pa neka tako odstoji sat vremena. Vatrostalnu ili zemljanu tepsiju premažite mašću. Sipajte pivo i pola čaše vode. Stavite butkicu, dodajte grančicu ruzmarina ili nekog drugog začina koji volite. Sve prekrijte, dobro zatvorite folijom ili poklopite. Rernu uključite na 200C, stavite tepsiju sa butkicom i pecite najmanje 2 sata bez otvaranja. Posle tog vremena otklopite i proverite da li je meso dovoljno kuvano pa produžite ako treba. Na kraju zapecite otkolpljenu butkicu još pola sata, pišu kuvarancije.com.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
41 Shares
Share via
Copy link