Supa od šargarepe, narandže i đumbira
Sastojci:
700 g šargarepe isečene na komadiće
600 ml supe od povrća
600 ml vode
1 narandža
1 luk
1 stabljika celera
2 čena belog luka
3-4 urme
koren đumbira (komad dužine 4 cm)
2 supene kašike kokosovog ulja
1 kašika naribane kore narandže
himalajska so
Priprema: U lonac stavite kokosovo ulje pa sitno iseckan beli luk, crni luk i celer isečen na komadiće uz himalajsku so. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte komadiće šargarepe i kuvajte još 10 minuta, a zatim sipajte supu od povrća i vodu. Nastavite kuvati 10 minuta ili više, sve dok šargarepa ne postane mekana. Dodajte narandžin sok, naribanu narandžinu koru i narendan đumbir pa uz mešanje kuvajte dok se u potpunosti ne sjedine s ostalim sastojcima supe. Supu možete ukrasiti vašim omiljenim začinima ili semenkama po izboru.
Dodaj komentar