celicne magnolije 1
Film Lifestyle

4 kultna filma koja treba da pogledate sa svojom mamom

Ne postoji dobar glavni lik bez odličnog sporednog lika – kako u filmovima tako i u životu. U ovom slučaju mi smo dobri glavni likovi, dok su naše majke odigrale ulogu života kako bismo upravo to i postali. Sebe nikad ne stavljaju na prvo mesto, a evo četiri filma u kojima su majke i sporedni i glavni likovi. Ispecite kokice pa se pridružite mami na kauču!

  1. Čelične magnolije

Kako i sam naslov kaže, u ovom filmu žene su nežne poput magnolija, ali i čvrste poput čelika. Sali Fild glumi majku Džulije Roberts. Roberts se bori sa bolešću od koje nastanu opasne komplikacije kojih se Fild pribojavala.

Iako je u ovom filmu reč o posebnom odnosu između majke i ćerke, reč je i o čvrstim ženskim prijateljstvima čija je zanimljiva dinamika proizašla iz druženja u kozmetičkom salonu. Ovo je jedan od onih predivnih filmova čiji će trenuci vas i vašu majku nasmejati, ali i rasplakati.

  1. Pomajka

Suzan Sarandon u ovom filmu glumi majku dvoje dece, Ane i Bena, dok Džulija Roberts glumi njihovu buduću pomajku. Odnosi su itekako zategnuti, dve žene se nikako ne slažu, a stvari se dodatno zakomplikuju kada lik Suzan Sarandon sazna da umire.

Naglasak je na odnosu između Sarandon i Roberts koje su apsolutno brilijantno odglumile svoje uloge, no jednako su važni odnosi koje one imaju sa Anom. Upravo to će ih i pomiriti – majčin strah da će je kćer zaboraviti i pomajčin strah da će Ana na svom danu venčanja samo želeti prisustvo majke.

  1. Mamma Mia!

Ovde je reč o zabavnom mjuziklu samo s pesmama popularne grupe ABBA u kojemu Meril Strip igra ulogu majke. Ako to nije dovoljno da se odlučite na gledanje filma, onda će vas radnja filma osvojiti sigurno.

Naime, kćer Meril Strip se udaje, te tako buduća mlada šalje tri pozivnice za venčanje za tri vrlo posebna gosta. Kako majka ne želi da joj kaže ko je njen otac ona je odlučila da tri moguća kandidata pozove na svoje venčanje.

  1. Moje pesme, moji snovi

Jednostavno smo morali da uvrstimo ovaj klasičan mjuzikl. Iako Džuli Endruz nije biološka majka fon Trap dece već je njihova guvernanta, njeno strpljenje i dobrota koji su tako predivno prikazani u filmu stvarno su majčinske odlike.

Ovakav klasičan film nepogrešiv je izbor, a vaša majka će zasigurno uživati u njemu. Ipak, još važnije je da zajedno provedete lepo veče i da joj pokažete koliko je cenite i volite.

Ovi filmovi ipak nisu urađeni po istinitom događaju

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku