Ljubimci Svet

Skoro 4.000 biglova traži dom, prodavani laboratorijama za eksperimente sa lekovima

bigl
Foto: Pixabay

Četiri hiljade biglova traži nove domove nakon jedne od najvećih akcija spasavanja pasa u SAD, javlja BBC, prenosi N1. Psi su uzgajani u uzgajivačnici u Virdžiniji koja ih je prodavala laboratorijima za eksperimente s lekovima. Međutim, uzgajivačnica je sada zatvorena zbog kršenja prava životinja, a dobrotvorna udruženja su počela misiju udomljavanja pasa.

– Biće potrebno 60 dana da se sve te životinje izvuku napolje. Sarađujemo s našim skloništima i partnerima za spasavanje širom zemlje, kako bismo ove pse konačno doveli u domove pune ljubavi, rekla je upravnica Humane Societyja, Kiti Blok za Reuters.

Uzgajivačnicu u Kamberlendu, u vlasništvu kompanije Envigo RMS, u maju je tužilo američko ministarstvo pravosuđa zbog višestrukog zlostavljanja životinja.

Inspektori su otkrili da su neki psi ubijeni umesto da im je pružena veterinarska pomoć, a bili su u stanju koje se može lako lečiti.

Hranili su ih i hranom u kojoj su bili crvi, buđ i izmet. Nekim ženkama koje su dojile potpuno je uskraćena hrana. Dvadeset i pet štenaca uginulo je, jer su bili izloženi hladnoći.

Nakon tužbe, kompanija Envigo RMS je negirala optužbe, ali je objavila da zatvara taj objekt, a pse premešta u dobrotvorno udruženje za prava životinja Humane Society, izvestio je CBS News.

Bigleovi su sada podvrgnuti veterinarskim pregledima i vakcinaciji pre nego što budu dostupni za udomljenje.

Izvor: N1

Brazilski sveštenik skuplja, hrani i kupa ulične pse, pa ih udomljava na svojim misama

Čitajte Luftiku na Google vestima

20 Shares
Share via
Copy link