Magazin Top 10

10 obrada Igija Popa koje su poznatije od Igija Popa (VIDEO)

6. Tom Jones & The Pretenders – “Lust For Life” (1999)

Dobro, The Pretenders definitivno možete zamisliti kako džemuju sa Igijem Popom, ali Toma Džounsa (Tom Jones)?

Možda ovo jeste donekle neočekivana obrada, ali stari lisac peva o drogama i opijatima sa toliko žara, kao i bilo ko drugi koga život nije mazio, ali je pronašao način da isti taj život zavoli.

7. The Church – “The Endless Sea” (1999)

Popov album “New Values” (1979) je posebno zavolela publika u Australiji.

Zato je psihodelični rok bend The Church pronašao božansku inspiraciju u sjajnom bluzu zvučne “The Endless Sea”, pesme koju su obradili tako što su joj dodali mistični i novi romantični duh te je uvrstili na “A Box of Birds”, album iz 1999. godine.

8. Martin Gor – “Tiny Girls” (2003)

Martin Gor (Martin Gore), kreativna sila grupe Depeche Mode, donosi svoju stilizovanu i mračnu obradu numere “Tiny Girls” sa albuma “The Idiot”. Očaj i čežnja u njegovom glasu savršeno leže preko hladnog, digitalnog bita.

Bez sumnje, Pop je morao ceniti dihotomiju na ovoj numeri iz 2003. godine, koja je objavljena na Gorovom izdanju “Counterfeit 2”.

9. Nada Surf – “I’m Sick Of You” (1997)

Jednu od manje poznatih pesama sa The Stooges debija iz 1977. godine jako su zavoleli njujorški alter rokeri Nada Surf.

Dauntempo balada objavljena je na albumu “We Will Fall”, a uvući će vas u vrtložno more misterioznog zvuka i iznenadićete se koliko je zaista dobra ova verzija.

10. Blondie – “Funtime” (1979)

Debi Hari (Debbie Harry) i njeni slavni njujorški bend nikada nisu objavili ovu obradu pesme Igija Popa na nekom zvaničnom izdanju, ali su voleli da je sviraju na koncertima tokom karijere.

Ovo je još jedna sjajna verzija skinuta sa albuma “The Idiot”, koju do sada niste čuli u ovakvoj izvedbi, u kojoj Hari urla preko žestokih gitara. Nesumnjivo, Njujorčani najbolje obrađuju Njujorčane.

Top 10 remiks pesama boljih od originala

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

72 Shares
Share via
Copy link