Paprike punjene kozjim sirom
Sastojci:
250 g svežeg kozjeg sira
1 kisela pavlaka
so
mleveni biber
3 dl maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
1 vezica bosiljka
Priprema:
Čitajte Luftiku na Google vestima
Paprike operite i izvadite im semenke i žilice. U činiji pomešajte sveži kozji sir s pola kisele pavlake ili manje (smesa ne sme biti tečna, ali mora biti glatka), začinite s malo soli i bibera. Smesu dobro promešajte da dobijete glatku smesu i napunite paprike. U 3 dl maslinovog ulja nakidajte listove svežeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i pobiberite. U plitku posudu složite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u frižideru najmanje 3 h kako bi se sastojci povezali. Poslužite uz sveži kukuruzni hleb.
Dodaj komentar