Lifestyle Recepti

10 najboljih recepata s paprikom

Možete ih jesti sirove, kuvane, punjene, zapečene… Dovoljno je dati mašti na volju i baciti se na pripremu. Ako ne volite da eksperimentišete, donosimo vam deset najboljih recepata s paprikom, a na vama je da izaberete jedan, dva za sebe.

Punjene paprike verovatno su prvo što većini padne na pamet pri spomenu jela s paprikom. Takvih varijacija ima mnogo, razlika je uglavnom u punjenju. Recept jednostavnog naziva Punjene zapečene paprike donosi paprike punjene tikvicama, kus-kusom, paradajzu i lukom. Svakako idealna kombinacija za sve koji ne jedu meso. Za sve ostale preporučujemo recept Punjene paprike, ovaj put s mlevenim mesom i pire-krompir u sosu od paradajza.

Zapečene slatke paprike sa sirom jelo je koje nam dolazi iz istočnih evropskih zemalja. Iako kod nas nije odveć poznato, možda je vreme da ga popularizuje. Rendani sirevi gruiere i ementaler daju ovom jelu dodatnu punoću ukusa. Još jedan recept za punjenu papriku odgovaraće obožavaocima nešto ljućih jela. Paprike se u ovom receptu pune mlevenim junećim mesom uz dodatak meksičkih začina koji će “zaljutiti” jelo.

Popularne turske mini pice pune se raznim nadevima pa tako i onima koji sadrže papriku. Ako volite picu, volećete i Pide s mesom i paprikama jer je testo slično onom za pice. Nešto laganije jelo bez mesa i testa, već s dosta povrća i začina je Salata od pečene crvene paprike i slanutka. Za lakšu i brzu pripremu, leblebije skuvajte dan ranije.

Od paprika se može skuvati i fantastična supa. Pogledajte najbolje recepte sa paprikama!

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link