Beograd Magazin

Kvadrat košta 10.000 evra: Ne u Parizu, već na Novom Beogradu

Foto: Ilustracija

Na Novom Beogradu gradi se nova zgrada u kojoj će cena stanova koštati čak 10.000 evra po kvadratu.

To je, komentarišući trenutno tržište nekretnina u Beogradu, rekla Katarina Lazarević , agent za promet nekretnina.

Kako je dodala, ti skupoceni stanovi na Novom Beogradu već imaju zainteresovane kupce.

Lazarevićeva navodi da je promet veći nego pre epidemije i da je veliko interesovanje za novogradnju, a manje za starogradnju, i da je palo interesovanje za salonce, koji su uvek bili traženi.

“Salonci” sada mogu da se nađu po ceni od 200 do 250 hiljada evra, a oni veći od 130 do 150 kvadrata za oko 300 hiljada evra. Ipak, interesovanje kupaca za te stanove je manje, jer pre svega nemaju garažu, a nalaze se u centru grada, dodala je.

Kada je reč o prosečnoj ceni kvadrata u Beogradu u pitanju, cene se, kako navodi Lazarevićeva, razlikuju kad je u pitanju novogradnja i starogradnja, zavisno od lokacije, dodajući da novogradnja ide od 3.500 do 4.000 evra u samom centru grada, a da je gotovo nema stana ispod 2.000 evra po kvadratu u širem centru grada.

Kad je u pitanju zakup na duži vremenski period, tu se, kaže ona, tržište nije oporavilo. Mnogo je stanova u ponudi i nema mnogo interesovanja, pa su cene ostale iste, čak je onima sa većom kvadraturom cena pala i za 20 odsto.

Izvor: Bizlife

Nekretnine u Srbiji: Gde su najskuplji kvadrati?

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

50 Shares
Share via
Copy link